,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Siyer-i Nebi yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödül verildi

Siyer-i Nebi yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödül verildi
DİLMED İHL tarafından Siyer-i Nebi yarışmasında başarılı olan 571 öğrenciye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Diyarbakır'da Siyer-i Nebi yarışmasında başarılı olan 571 öğrenciye düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Diyarbakır İman Hatip Lisesi ve Anadolu İman Hatip Lisesi Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından 17 Ocak'ta düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasına katılan 40 bin öğrenci arasında başarılı olan 571 öğrenciye ödülleri verildi.

Ödül töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Diyarbakır İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Siraceddin Öztoprak, açılış konuşması yaptı.

Öztoprak, konuşmasında, "Kur'an-ı Kerim Cenab-ı Allah'ın bizlere mektubudur. O mektubun et ve kemiğe bürünmüş hali Resullallahtır. Öyleyse Resulü anlamayan, onu önder kabul etmeyenler arasında ciddi problemler var demektir. Sadece onun sünnetini hayatlarına rehber edinenler Allah'ın mektubunu doğru anlayanlardır. Resulsüz Kur'an; Kur'ansız Resul olmaz. Kur'an'ın tek bir yaşam şekli var o da sünnet-i seniyyeyi hayata nakşetmektir. İslam, hayatımızın tamamına inmiştir. Sadece caminin dört duvarı arasına, başımız takkenin altında iken o halimiz değil. Bütün hayatımızda Muhammedî olduğumuzu göstermek zorundayız." dedi.

Ardından konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Müslümanların aralarındaki sorunların temelinde Hz. Muhammed'i tam olarak anlayamamanın olduğunu söyledi.

Sırma, "Resululah'ı bilen, inanan insan olun. Eğer bu gün, dünya üzerinde kendilerine Müslümanım diyen 2 milyar insan, birbirlerini yiyorlarsa onlar Hz. Muhammed'i anlamamış olanlardır. Başka türlü mümkün değil. O halde onu gerektiği gibi anlamamız ve tanımamız gerekir. O zaman göreceksiniz nasıl sahabeler kendini feda ediyorsa biz de öyle feda ederiz. Dünya tarihinde ilktir. Kadınların haklarını söyleyen Peygamber Efendimizdir. Ama Müslümanlar bunu bilmiyor. Batının iğrenç televizyonları yüzünden Müslüman kadınları da unuttular."

Konuşmaların ardından Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşliyen, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55