,
  • BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Siverek'te Siyer Sınavı heyecanı

Siverek'te Siyer Sınavı heyecanı
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen Siyer Sınavı'na vatandaşlar ilgi gösterdiler.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Umre Ödüllü Siyer Sınavı gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından organize edilen sınava yaklaşık 4 bin 320 kişi katıldı.

Şehir merkezinde 6, kırsal mahallerde 2 olmak üzere toplam 8 okulda düzenlenen sınavda yaklaşık 200 kişi görev yaptı. Bazı okullardaki sınıflar dolduğundan dolayı okul yemekhanelerinde salon oluşturuldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörü Hüseyin Şeker, "Bu yıl Siverek'te geçen yıla oranla 3 kat daha fazla başvuru aldık. 4 bin 320 kişi sınava başvurdu. İki köy okulu olmak üzere 8 okulda sınav düzenledik. Sınava katılım da beklentilerimizin üzerinde oldu. Şehir merkezinde 3 okulu bayanlara, 3 okulu da erkeklere tahsis ettik. Allah, katılım gösteren tüm kardeşlerimizden razı olsun." dedi.

Sınava ikinci kategoriden katılan Gülşen Dağdeviren, "Kitabı iki defa okudum. Sınav çok güzel geçti, sadece zor olan sahabelerin isimleri oldu." ifadelerini kullandı.

Dördüncü kategoriden sınava katılan Türkçe öğretmeni Mevlüt Sonbayram, şunları söyledi: "Bu sınavı duyar duymaz kaydımı yaptım. Siyer Sınavı'nı yapanlardan Allah razı olsun. Benim sınavım gerçekten güzel geçti. Soruları çok beğendim, kaliteli hazırlanmış. Emek harcanmış. Allah bu emeği zayi etmez. Sınıfları kalabalık gördüm. Gayet muntazam bir şekilde dizilmişlerdi. Görevliler gayet iyiydi. Sınavdan fevkalade memnun kaldım. İnşallah bu sınavların tekrarı yapılır. Bu tür sınavlarda en azından Peygamberimiz hakkında bilmediklerimizi öğreniyoruz. Bizim bilgi darağacımızı gerçekten zorluyor. Bilmediklerimizi öğrettiği için çok faydası olduğunu düşünüyorum."

Sınava, Şilan kırsal mahallesinden katılan Yücel Yüksekkaya, sınavda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kitap bizler için oldukça açıklayıcı oldu. Peygamber Efendimizin hayatı boyunca çektiği çileleri okuyarak hayatımızda nasıl uygulayacağımızı bizlere göstermiş oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Sınava birinci kategoriden katılan Muhammed Enes Uğurlu, "Sınavım çok iyi geçti. Sadece bir soruda takılmıştım. Sonradan baktım, onu da doğru yapmışım. Sınavda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Dört kategori halinde gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'nda başta umre ödülü olmak üzere 2 bin kişiye çeşitli ödül dağıtılacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55