,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Sivas-Samsun tren hattı yeniden açıldı

Sivas-Samsun tren hattı yeniden açıldı
12 Haziran 2015 tarihinde kapatılarak, altyapı ve üst yapı standartları yükseltilen TCDD 4. Bölge sınırları içerisinde yer alan Sivas-Samsun arasındaki 378 kilometrelik hat yeniden hizmete açıldı.

Söz konusu hattın yenileme işi, Avrupa Birliği'ne üye olmayan ülkeler içinde en yüksek hibe fon alan proje özelliği taşıyor.

Yenileme çalışmaları kapsamında; hatta sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemleri kurulup, 48 tarihi köprü restore edilirken ayrıca 30 köprü ve bin 54 menfez yeniden yapıldı.

Vali Salih Ayhan, Sivas merkez istasyonunda Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışmalarının devam etmesi sebebiyle Kalın İstasyonu'nu ziyaret ederek, sefere çıkan yük trenini buradan yolcu etti.

Tüm dünya olarak küresel bir salgınla mücadele verildiğini belirten Vali Ayhan, salgına rağmen hayatın devam ettiğini söyledi.

Ayhan, "Üretim şartları hızlı bir şekilde işliyor. Sivas-Samsun hattının Kalın-Samsun arası 2015 yılında bakıma alınmıştı. 5 yıldır çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Bugün itibariyle de ticari seferlere başlıyor. Bu hat gerek ticari gerek sosyal anlamda olsun çok büyük kazanımları var. Karadeniz'e bağlantısının olması, hem doğu hem güney aksa giden bir hat olması hasebiyle de çok güçlü bir işlev görmektedir. Bu proje; Avrupa Birliği içerisinde olmayan ülkeler içerisinde hibe oranı en yüksek projedir. Bunun yüzde 85'ini AB fonundan, yüzde 15'i Ulaştırma Bakanlığımız ve TCDD Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır." dedi.

Sivas'ın tren hattı güzergâhı açısından önemli bir nokta olduğunun altını çizen Ayhan, "İnşallah yakın zamanda da aynısını yüksek hızlı trende de güzel bir törenle güzel bir heyecanla açarak, Sivas 2020 yılı içerisinde belki de tarihinin en büyük açılışlarını gerçekleştirmiş olacak. İlk seferine başlıyor. Turhal'dan yük almaya gidiyor. 2019 yılı içerisinden geçici kabul aşamasından bu zamana kadar yaklaşık bir milyon ton yük taşındı. Hedef yıllık 3 milyon yük taşıması beklemektedir. Bu da yük taşımacılığında olağanüstü bir rakam. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Vali Salih Ayhan daha sonra TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile telefonla görüntülü görüşerek, gösterilen gayret ve hummalı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileterek, tren seferini başlattı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55