,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Şırnak’ta geleneksel Kuzu Kırpma Festivali düzenlendi

Şırnak’ta geleneksel Kuzu Kırpma Festivali düzenlendi
​Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Kuzu Kırpma Festivali büyük bir coşku ile düzenlendi.

Beytüşşebap Kato Dağı eteği Laleş Yaylasında kutlanan kuzu Kırpma Festivaline, Şırnak Valisi Osman Bilgin, ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, aşiret liderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2 gün süren festivalde vatandaşlar kamp kurarak gece Laleş Yaylası'nda kaldı. Festival alanında yöresel kilim, yemek çadırları ve çocuklar için oyun alanı kuruldu. Kuzu kırpma haricinde festivalde en güzel koyun, en güzel peynir ve yoğurt yarışmaları da yapıldı. 

Programda konuşan Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Burası ülkemizin kadim kültürünün yaşatıldığı mekândır. Burası Beytüşşebap halkının geçimini sağladığı önemli bir doğa parçasıdır. Burası ülkemizin en güzel dağlarının olduğu mekândır. Ancak burada yaşayan Kürt vatandaşlarımızın maalesef sözde özgürlüklerini, sözde ekonomik bağımsızlıklarını, sözde geleceklerini, yaşamlarını daha güzelleştirmek adına emperyalist güçlerin oyuncağı olan bölücü terör örgütünün uzun yıllar maalesef buraları vatan toprağından ayırmak için başta Kürt çocuklarını, Kürt halkını katlettikleri ama bugün çok şükür güçlü Türkiye’nin her yönüyle vatandaşımızı özgürleştirdiği bir mekân. Bundan önceki dönemde buradaki vatandaşlarımızı hemogamya altında tutmak isteyen emperyalist güçlerin oyuncağı olan terör örgütü bu bölgeyi sürekli tehdit altında tutmuştu. Ama görüyorsunuz bugün vatandaşlarımız en güzel şekilde etkinliklerini ve şenliklerini yapabiliyor ve bundan sonra da yapmaya devam edecek." dedi.

Hayvancılıkta 9. İl konumunda olduğunu belirten Vali Bilgin, “Ama kapasiteye baktığımızda 1 milyon 200 bin küçükbaş hayvan kapasitesinin 10 milyonlara çıkmaması için hiçbir neden yok. Özellikler bu alanda da her vatandaşımıza 100 koyun başına 250 bin TL faizsiz kredi vererek, vatandaşlarımızı özellikle küçükbaş hayvanı başta olmak üzere hayvancılık faaliyetlerini artırarak kendi geçimlerini sağlamaları için elimizden gelen gayretin üstünde gayret göstererek, vatandaşlarımızı ekonomik anlamda daha da özgürleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55