,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Sinan'da veliler taşımalı eğitim istiyor

Sinan'da veliler taşımalı eğitim istiyor
Bismil'in köylerine yaklaşık 45 kilometre uzak olduğu için 50 lise öğrencisini kendilerine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Batman’a gönderdiklerini belirten veliler, bu yüzden taşımalı eğitimden faydalanamadıklarını kaydettiler.

Kendilerine en yakın il olan Batman’a lise öğrencisi çocuklarını eğitim almak için gönderdiklerini söyleyen veliler, yetkililere seslenerek, taşımalı eğitim sisteminden faydalanamadıklarını belirttiler.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinânê) köyündeki veliler, çocuklarını Batman’a gönderdiklerinden dolayı taşımalı eğitim sisteminden faydalanamadıklarını belirterek, kendi imkânlarıyla çocuklarını okula göndermek zorunda kaldıklarını söylediler.

Bismil'in köylerine yaklaşık 45 kilometre uzak olduğu için 50 lise öğrencisini kendilerine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Batman’a gönderdiklerini belirten veliler, bu yüzden taşımalı eğitimden faydalanamadıklarını kaydettiler.

Çocuklarının kendi imkânlarıyla tuttukları iki servisle okula gitmek zorunda kaldığını dile getiren veliler, bu şekilde devam ederse velilerin çocuklarını okula gönderemeyecek duruma geleceklerini ifade ettiler.

Yaşadıklarını sorunu yetkililere bildirmelerine rağmen herhangi bir çözümün bulunmadığını vurgulayan veliler, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için tek isteklerinin taşımalı eğitimden çocuklarının da yararlanması olduğunu belirttiler  

Kış aylarında büyük zorluklar yaşanıyor

Öğrencilerin okula gidip gelirken çok zorluk çektiklerini belirten köy muhtarı Halil Doru, “Sinan köyümüzde 2 yıl önce Diyarbakır Bismil tarafından öğrencileri taşıma servisi yapılıyordu. 2 yıldan beri taşıma yapılmıyor. Öğrenciler kız, erkek karışıktır. Caddeye çıktıkları zaman çok zorluklar çekiyorlar. 2-3 sefer kaza da oldu, çocuklara araba çarptı. Hele hele kışın çok zorluk çekiyorlar. Bu konuda yetkililere sesleniyorum; bize servis tahsis edilsin.” dedi.

Bismil’e bağlı olduklarını fakat kendilerine çok yakın olduğu için öğrencilerinin Batman’da eğitim gördüklerini söyleyen Doru, “Yetkililer Bismil’e taşıma verebiliyoruz diyorlar. Bizim tüm öğrencilerimiz Batman’da öğrenim görmektedirler. Yetkililerden köyümüze taşımalı servis vermelerini rica ediyoruz. Daha önce Bismil, Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne, Batman Valiliğine başvurduk, bir çözüm bulunmadı. Ondan sonra köy heyeti olarak Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik. Oraya da dilekçe verdik. Onlardan da bir umut çıkmadı. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Yetkililerden ricamız bize servis tayin etsinler”

Kendi kıt imkânlarıyla sadece iki servis tutabildiklerini aktaran köyün okul aile birliği başkanı ve aynı zamanda öğrenci velisi olan Mecit Avanoz, “Öğrencilerimiz Batman’da liseye gidiyor. 50 öğrencimiz var, maalesef iki tane servis tek tutabildik. Her servise 25 tane bindirmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz için taşımalı servis istiyoruz. Bunun için Bismil, Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne, Batman Valiliğine, Bismil Kaymakamlığına başvurduk ama hiçbir netice alamadık. Yetkililerden sadece öğrencilerimiz için servis istiyoruz. Kendi imkânlarımızla iki servis tutmuşuz, o da bize yetmiyor. Bir de köyün maddi durumu bellidir, hepsi çiftçi insanlar. Baya mağdur insanlar var, o yüzden çoğu çocuğumuz yola çıkıp otostop yapmak zorunda kalıyor. Son iki senedir servisimizi iptal etmişler. Yetkililerden ricamız, bize servis tayin etsinler.” dedi.

“Devletin imkânından çocuklarımızın da faydalanmasını istiyoruz”

Bir başka veli Mehmet Zengin ise şunları söyledi: “İki çocuğum lise öğrencisidir. Kendi imkânlarımızla minibüs tutmuşuz, Batman’a gönderiyoruz. Bismil bizden uzak olduğu için, 10 kilometre yakındaki Batman’a gönderiyoruz. Çocuklarımız sabah saat 06.00’da kalkıyor, akşam saat 18.00’de dönüyorlar. Çocuklarımız bu saatler arasında çok perişan oluyor, mağdur oluyorlar. Yetkililerden taşımalı servis istiyoruz. Devlet güzel imkân vermiş. Bazı yerlerde taşımacılık var, bizimkinin de olmasını istiyoruz.”

Öğrencilerimizi Batman'a gönderdiğimiz için bize taşımalı servis vermiyorlar

İbrahim Sever isimli veli de “50 lise öğrencimiz var. Onları Batman’a göndermek zorunda kalıyoruz. Biz normalde Bismil’e bağlıyız ama Bismil bize 45 kilometre uzaktadır. Bize en yakın yer Batman’dır, Batman bize 10-15 kilometre uzaktır. Bunun için haliyle biz çocuklarımızı Batman’a göndermek zorunda kalıyoruz. Milli eğitim, öğrencilerimizi il sınırı dışında olan Batman’a göndermek zorunda kaldığımız için bize taşımalı servis vermiyor. Biz de kendi imkânlarımızla servis tutmuşuz. Çok mağduruz. Bu şekilde devam ederse veliler çocuklarını gönderemeyecek duruma gelecekler. Devletten taşımalı eğitim vermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55