,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Şimşek: "Yıkılan şehirlerin inşası için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacağız"

Şimşek: "Yıkılan şehirlerin inşası için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacağız"
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman’da yaptığı açıklamada, yıkılan şehirlerin inşası için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacaklarını belirtti.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,İŞKUR İl Müdürlüğünün düzenlediği “Haydi Gençler İşbaşına Projesi”nin kapanış ve ödül töreni katılarak, bölgedeki yarımlar hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Batman İl Başkanlığını ve valilik ziyaretinin ardından belediye başkanları ile toplantı yaptı. Öğle yemeğinin ardından da “Haydi Gençler İşbaşına Projesi”nin kapanış ve ödül töreni katıldı.

"Türkiye'nin gündemi yoğun ama güzel bir vesile ile bugün buradayız; 'Haydi gençler İşbaşına', gençler ya eğitimde ya iş başında olmalı, Türkiye onların enerjisi ile çok daha hızlı koşmalı."diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet

Burada konuşan Şimşek, "Batman halkı hak ettiği hizmeti maalesef alamadı. Batman'da 4 yıl milletvekilliği yaptım ve hizmetleri almadığını birinci elden gördüm. Buraya gelen kaynak diğer şehirlerden ayrım yapmadan merkezi bütçeden nüfus başına ve sosyo-ekonomik gelişmişlik oranına göre gönderiyoruz. Batman da 6'ncı bölgede olduğu, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından da daha geride olduğu için batıya göre daha fazla kaynak aktardık ama maalesef kaynakları hizmetin değil terörün finansmanına, hemşerilerin hizmeti yerine başka alanlara kaydırıldığı söz konusu. Belki ilk defa Batman artık yerelde hizmeti görecek. 90 bin ton asfaltla bugün yollar asfaltlandı. 4 park tamamlandı, iki katı park da yapım aşamasında ama çok daha büyük projeler var. Vizyon söz konusu. Kaynaklar sınırlı ama kaynakları hizmete kanalize edince aradaki fark ortaya çıkacaktır." dedi.

Batman'ın 15 yılda ekonomik olarak birçok değişikliğin olduğunu ifade eden Şimşek, "2002'de bin 100 işyeri varken bugün 3 bin 600'ün üzerinde işyeri var. Sigortalı sayısı 13 bin 181 iken bugün 73 bin 215'e çıkmış, bu muazzam bir şey. İhracat 600 bin dolarmış, Irak pazarındaki çöküşe rağmen bugün 54 kat daha fazla. Bu, fırsat verilirse gerekli ortam sağlanırsa, nasıl şahlanacağını göstermesi adına önemlidir. Bugün Batman sanayisinde 56 fabrika faal olarak çalışıyor. 3 bin kardeşimiz harıl harıl üretiyor. Şu an 13 fabrika inşa halinde, 11 fabrika proje aşamasında. Bunlar bittiğinde 80 fabrika faal olacak ve 5 bin kardeşimiz üretip ihracat yapıyor olacaktır." şeklinde konuştu.

Etnik ve mezhep üzerine siyaset yapanların yıkıcı olduklarını söyleyen Şimşek, "Hepimiz kardeşiz. Etnik ve mezhep olarak farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bunu hep söyledik. Bu farklılıklar üzerinden siyaset üretenler, bunun üzerinden teröre başvuranlar fitnecidir, yıkıcıdır. Ancak bunlar ve bunların gittikleri yer iflah olmamıştır. Bugün Suriye ve Irak'ı görüyoruz. Allah’a şükürler olsun ki Türkiye, Batman kendi kardeşliğine sahip çıkmıştır. Çukur siyasetine engel olmuştur. Bu nedenle de en büyük teşekkürü Batmanlılara yapıyorum." diye konuştu.

"Yıkılan şehirleri inşası için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacağız"

Şimşek, "Geçen sene sandılar ki Türkiye zayıf bir dönemden geçiyor. Seçimler sonuçsuz kaldı. Koalisyonlara doğru gidiliyor. Ne yaptılar, şehir işgalleri küstahlığına başvurdular. Şimdi terör sonucunda o şehirler yıkıldı ama biz şimdi onları sıfırdan, yeniden yapıyoruz. Hiç bir zaman olmadığı kadar çok daha güzel şehirler, mekânlar yapıyoruz. Bunun için 10 milyar liradan fazla kaynak harcayacağız. Bu memleketin kaynağı niye böyle heba edelim, bu memleketin kaynağını sokakta gördüğümüz gençlerin geleceğine harcayalım. O nedenle izin vermeyeceğiz." dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından proje katılımcılarına ödülleri verildi. (İLKHA)

basbakan-yardimcisi-mehmet-simsek.jpg

basbakan-yardimcisi-mehmet-simsek-001.jpg

basbakan-yardimcisi-mehmet-simsek-002.jpg

basbakan-yardimcisi-mehmet-simsek-003.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55