,
  • BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Şimşek: "Hz. Osman'ın iffet ve edebine çok ihtiyacımız var"

Şimşek: "Hz. Osman'ın iffet ve edebine çok ihtiyacımız var"
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ‘Sahabe ayı’ olarak ilan ettiği kasım ayı etkinlikleri kapsamında, "Hayâ ve Edep Timsali Hz. Osman" konulu bir program düzenlendi.

​Şırnak’ın Cizre ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen programda Hz. Osman'ın iffet ve edebine vurgu yapılarak bu iki haslete Müslümanların çok ihtiyacının olduğu vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Cizre Temsilciliği tarafından Metin Bostancıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, hafız Mehmet Zeki Pürnek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa HÜDA PAR  GİK üyesi Vedat Turgut, HÜDA-PAR Şırnak İl başkanı Abdullah Kılınç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, Silopi İlçe Başkanı Salih Gök, STK başkanları, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda konuşan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, Müslümanlar üzerinde oynanılan oyunların Hz. Osman’ın edep, hayâ, takva, fedakârlık ve cömertliğini kendi hayatımızda uyguladığımız anda boşa çıkarılacağını dile getirdi.

Hz. Muhammed ve sahabelerin hayatında hayat, huzur, kardeşlik ve saadetin olduğuna vurgu yapan Şimşek, şöyle konuştu: "Biz bugün neden Hz. Osman’ı, Peygamber Efendimizin hayatını ve sahabelerin hayatını anlatıyoruz? Peygamber Efendimizin hayatında bizler için, hayat, huzur, kardeşlik, saadet vardır. Allah, tüm insanlık değerleri için bize peygamber yollamıştır. Peygamber Efendimizin mevlidini zikrettiğimiz an dile getirilen güzellikleri alıp hayatımıza uygulamalıyız ki, asrımız tekrar asr-ı saadet olsun. Hakeza kıymetli sahabelerden de bahsettiğimiz anda bu maksatladır. Bu günlerimizde Müslüman toplumların arasında, Müslüman insanlar İslami değerlerden uzaklaşmış durumdalar."  

‘’İftiharı edep ve hayâ olan Kürt milletinin büyük ıstırabı maalesef ki edepsizlik ve hayâsızlık olmuş’’

Şimşek, "İzzet, merhamet, adalet, huzur, birlik ve kardeşlik, bunlar insanlığın değerleridir. İnsan bu vasıflarla insanlığın lezzetlerini alır. Bu şeyler kimlerde görülür? Şüphesiz Peygamber Efendimiz ve sahabelerinde görülür. Onlar bu güzelliklerin öğretmenleridir. İnsanlar bu vasıflardan uzaklaşmış durumdalar. Tefekkür edin şimdi; Hz. Osman’dan bahsediyoruz. İffetten, ibadetten, sıla-i rahimden, fedakârlıktan ve mertlikten; yani Hz. Osman’dan bahsediyoruz. Bugün ne kadar da onlara ihtiyacımız var. Bugün toplum olarak ne kadar da iffet edep ve hayâya muhtacız. Bugün ne kadar da birlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Toplum olarak bu kıymetlerden ve vasıflardan uzaklaştığımız için şu an bu hallere düşmüş durumdayız. Kardeşlik gitmiş, düşmanlık gelmiş yerine. Edep ve hayâ gitmiş, iffetsizlik ve edepsizlik yerine gelmiş. Bugün, iftiharı edep ve hayâ olan Kürt milletinin büyük ıstırabı maalesef ki edepsizlik ve hayâsızlık olmuş.’’ İfadelerini kullandı

‘’Malımızı, canımızı Kur’an ve İslam hâkim olana kadar feda etmeliyiz’’

Hz. Osman’ın İslam yolundaki fedakârlığını dile getiren Şimşek, "Hz. Osman 5’inci asırda Peygamberimize iman eden insanlardan ve Aşere-i Mübeşşere; daha dünyada iken cennetle müjdelenenlerden birisidir. Hz. Osman iki defa Hz. Muhammed’in damadı olmuştu. Peygamber (as)’ın, 40 kızım olsa 40’ını da Hz. Osman’a verseydim pişman olmazdım, denilen güzel sahabedir. Hz. Osman, mertliği ve fedakârlığıyla, İslam davası ve peygamber davası için malını ve canını feda etmişti. Bu günümüzde edep ve hayâ üzerinde çok durmalıyız. Edepsizlik ve iffetsizlikten dolayı bu ümmetin derdi ve ıstırabı çoğalmış durumda.  Kız, erkek, eş ve koca muhakkak sahabenin hayatını okuduğumuz an dersler çıkarıp bunu hayatımızda uygulamalıyız. Sahabenin o güzel vasıfları okuyup tarihte bırakmamalıyız, her an hayatımızda uygulamalıyız. Fedakârlık olmadan İslam’a hizmet olmaz. Sadece cihat ile de olmaz.  Malımızı, canımızı Kur’an ve İslam'a hâkim olana kadar feda etmeliyiz."  dedi.

Müslümanlar üzerinden oynanılan oyunlara dikkat çeken Şimşek, son olarak şöyle konuştu: "Eğer hakkıyla İslam’a hizmet etmek istiyorsak, sahabelerin fedakârlığını ve cömertliğini iyice anlayıp kavramamız gerek. Bu yolu onlardan öğreneceğiz. Bu yolun öğretmenleri Peygamber efendimiz ve sahabeleridir. Bugün her şeyden önce bizler cömertliğin ve mertliğin ahlakına muhtacız. Müslüman, dini için, davası için ve İslam’a hizmet için sahabeler gibi kendini feda etmelidir ki, Allah Teâlâ onlara izzeti nasip etsin.  Hz. Osman 12 yıl halifelik yapıyor.  İlk 6 yılını tüm kuvvetiyle İslam her tarafa yayıyor.   Kıbrıs, Afrika, Horasan, Hindistan, Kafkasya ve Endülüs… Bu şehirler Hz. Osman'ın halifeliği döneminde Müslümanların eline geçiyor. Ama daha sonra baktığımızda fitne ve fesat tohumları ekildiğini görüyoruz. Dün İslam devletini yıkmak için Hz. Osman’ı şehit ettiler, bu gün de Müslümanları birbirine düşürmek için İslam topraklarını hainlerin, zalimlerin, Yahudilerin ve Hristiyanların hâkimiyetine geçmesi için maalesef Müslümanların arasına fitne ve fesat tohumlarını ekiyorlar. Müslümanları birbirine düşürüyorlar. Müslümanları birbirine düşürerek tefrikalara, mezheplere ve ırklara ayırıyorlar.  Bu oyunların karşısında uyanık olmamız gerek. Hz. Osman’ın, Allah’ın ve Resulünün davası yolunda mal ve can fedakârlığını kendimize ders çıkarmalı ve onu takip etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Program, sunucu Abdullah Kurami’nin okuduğu duayla son buldu. (İLKHA)

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

Havaray yerine yeni proje

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55