,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Şimşek: "Çocuklarınızı suç şebekelerine karşı koruyun"

Şimşek: "Çocuklarınızı suç şebekelerine karşı koruyun"
Anne-babaları suç çetelerine karşı uyaran İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, suç çetelerine karşı çocuklarını korumalarını, çocuklarının dünya ve ahiretlerini mamur etmek için çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

Çocukların suç çetelerinin tuzağıyla karşı karşıya olduğunu belirten İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, anne-babalara çocuklarına sahip çıkmaları ve korumaları çağrısında bulundu.

Toplumdaki suç oranları, hırsızlık ve uyuşturucu tehlikeli boyutlara ulaştı. Özellikle suça, hırsızlık olaylarına bulaşan çocuk sayısında ciddi bir artış var.

Anne-babaları bu konuda uyaran İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, suç çetelerine karşı çocuklarını korumalarını, çocuklarının dünya ve ahiretlerini mamur etmek için çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtti.

Uyuşturucu kullanımının küçük yaştaki çocuklara kadar indiğini söyleyen Şimşek, "Hepimizin malumu gerek uyuşturucu, hırsızlık, ahlaksızlık ve pek çok kötü alışkanlıklar toplumumuzda küçük yaştaki çocuklarımıza inmiştir. Okullarımızın önü adeta uyuşturucu satılan pazar halini almıştır. Diğer taraftan en ufak çocuklar kimi çetelerin elinde suç aleti olarak kullanılıyor, hırsızlığa teşvik ediliyorlar. Gözaltına alınan pek çok çocuğun çok küçük yaşlarda olmasına rağmen bu işlere sürüklendiklerine şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla her türlü kötülükler hiç olmaması gereken seviyeye inmiştir. Çocuklarımız en masum zamanlarında böyle kötü alışkanlıklara müptela olmuşlar ve bu büyük bir kayıptır." dedi.

"Anne ve babaların sokaktaki tehlikeyi bilmesi lazım"

Çocukların hem dünyevi hem de uhrevi olarak ailelerin en büyük yatırım ve değerleri olduğunu vurgulayan Şimşek, "Biz onlara sahip çıkmadığımız zaman onları kaybetmiş oluruz. Tabi bunun sebebini birkaç başlık altında konuşabiliriz. Birincisi elbette anne-babalardır. Bunların bilinçli olması lazım, çocukları için hem dünyevi hem de uhrevi olarak bilinçlenmeleri lazım. Pek çok anne-babanın en büyük hayalleri çocuklarını okutmak ve güzel yerlere getirmek ama çok az insan evladının ahiretini hesaba katarak bir şey yapıyor. Dolayısıyla anne-babaların manevi olarak da çocuklarının üzerinde durmaları lazım, sokaktaki tehlikeleri bilmesi lazım. Evlatlarına sahip çıkmaları lazım, çocuklarının gün boyunca nereleri dolaştığını, kimler ile kalkıp oturduğunu, kimler ile arkadaşlık ettiğini, bunları bilmesi ve takip etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Manevi hastanelerimiz olan camilerimiz ile ilişkimizin kesilmemesi lazım"

Anne ve babanın görevinin sadece çocuğun karnını doyurmak olmadığını aktaran Şimşek, "En büyük tehlike buradan başlıyor. Çocuk nerelerde geziyor, kimler ile geziyor, arkadaşları kimler diye anne-baba bunu sorgulamıyor ve hastalıklar buradan başlıyor. Her şey anne-baba ile olmuyor, bu çocuklar mutlaka camilerde imamların da dizinin dibinde olmaları lazım. Camiler mahallemizin hastaneleri gibidir. Mahallemizin imamı ailemizin manevi doktorudur. Nasıl hastalıklarda hemen aile hekimimize başvuruyoruz. Aynı şekilde manevi hastalıklarımız daha çıkmadan önce manevi hastanelerimiz olan camilerimiz ile ilişkimizin kesilmemesi lazım. Çocuklarımızın dinini, peygamberini, sahabelerini, verilen mücadeleleri bilmesi lazım. Çocuğumuzun elinden tutup camileri sevdirelim. Babanın özellikle çocuğunu cami ile tanıştırması lazım, tavsiyede bulunması lazım." diye konuştu.

"Kötü emelli insanlar da okulları kendilerine mekân tutuyorlar"

Şimşek son olarak şunları söyledi: "Nasıl okullarda öğretmenle sürekli istişare işindeysek, imamlarımızla da çocuklarımız için öyle olmamız lazım. Çocuğum camiye geliyor mu, saatlerine uyuyor mu bunları da takip etmemiz lazım. Okullar açıldı ve çocuklarımız okullarda ve bu çocukların kötü insanlardan, esrarcıların, hırsızların, arsızların kötülüklerinden korunması için okul idaresinin dikkatli olması lazım. Elbette devlete, güvenlik görevlilerine düşen şeyler de vardır. Onlar da kendi tedbirlerini almaları lazım, kötü emelli insanlar da okulları kendilerine mekân tutuyorlar. Öğretmenler de öğrencileri bilinçlendirmesi lazım, okul yönetiminin buna dikkat etmesi lazım. Eğer onlar görevlerini yapmazlarsa, çeteler, hırsızlar kendi görevlerini yapıp çocuklarımızı kötülüğe çekecekler." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55