,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Silopi'deki patlamada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Silopi'deki patlamada hayatını kaybedenler toprağa verildi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde minibüsün geçişi sırasında PKK tarafından tuzaklanan yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Servet Bilen ile Diyar Bilen'in cenazeleri mahalle mezarlığında defnedildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının minibüs geçişinde patlamasıyla hayatını kaybeden amcaoğulları toprağa verildi.

Dün sabah saatlerinde, Silopi ilçesinden Cudi Dağı eteklerindeki Uyanık köyüne, piknik için bir grup vatandaşı bırakan Servet Bilen yönetimindeki 73 D 2001 plakalı minibüsün geçişi sırasında PKK'nin yola tuzakladığı patlayıcı infilak etti. Patlamada, sürücüsü Servet Bilen (23) ile yanındaki kuzeni Diyar Bilen (13) hayatını kaybetmişti.

Olay yerine gönderilen sağlık ekipleri tarafından Silopi Devlet Hastanesinde getirilen Servet ve Diyar Bilen'in cesetleri, otopsi işlemleri yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından tekrar Silopi ilçesine getirilen amcaoğulları, Medine Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe merkezindeki Yenişehir Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı defin esnasında, mezarlığın giriş kapısında cenazenin gelmesini bekleyen aileler Kürtçe ağıtlar yaktı.

Baba Hasan Bilen, başsağlığı dileklerini aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ve yeğenin bulunduğu aracın köy dönüşünde bomba patlaması sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. Onlar şehit oldular. Onları yapanların Allah belalarını versin. Bin defa Allah belalarını versin. Başka da ne diyebilirim?" dedi.

AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile imha edildiğini söyledi.

Bilen, "Bugün yaşanan bu elim olayda terör örgütü yine gerçek yüzünü gösterdi. Çoluk çocuk ve sivil demeden herkese karşı ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu gün ki saldırıda şehit olan çocuklar benim yeğenlerimdi. Bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu ateş hepimizin yüreğini yaktı. Memleketimizin başı sağ olsun. Terör örgütü, onlara yandaşlık eden herkesi lanetle, şiddetle yaptıkları bu alçaklıktan, bu hainlikten, bu ihanetten dolayı kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Taziyenin Yeni Şehir Mahallesindeki Hacı Ali camiinde kurulduğu öğrenildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55