,
  • BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Silopi'de "Sabah Namazıyla Diriliş" programı

Silopi'de "Sabah Namazıyla Diriliş" programı
Anadolu Gençlik Derneği tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Sabah Namazıyla Diriliş" programı düzenlendi. Çarşı Camiinde gerçekleştirilen etkinliğe, gençler iştirak etti.

Silopi'de düzenlenen "Sabah Namazıyla Diriliş" programında, sabah namazlarıyla dirilen gençliğin, ümmeti şahlandıracağına vurgu yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Sabah Namazıyla Diriliş" programı düzenlendi. Çarşı Camiinde gerçekleştirilen etkinliğe, gençler iştirak etti. Sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından Karadeniz Bölgesi'nin meşhur yemeklerinden Kuymak (Mıhlama) ikram edildi.

Programda konuşan AGD Silopi Temsilcisi Sıddık Akyasan, sabah namazını camide cemaatle kılan bir toplumun kurtuluşa ereceğini dile getirdi.

Akyasan, "Silopi ilçemizde 3 haftadır Pazar sabahları 'Sabah Namazıyla Diriliş' programı düzenliyoruz. Gençlerimiz, büyüklerimiz hep beraber saf tutuyoruz. Namaz sonrası çorba ve ikramlarla hasbihal ediyoruz. Her geçen gün katılımın arttığı bu hayırlı çalışmaya bütün gençleri katmak hedefimizdir. Çünkü gençlerine sahip olan geleceğine sahip olur. Amacımız genciyle yaşlısıyla kaynaşmış inançlı ve şuurlu bir nesli oluşturmaktır. Hocamız Necmettin Erbakan’ın tabiriyle 'Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, inançlı evlatlarıdır.' Bu program, İslam coğrafyasının özgürlüğüne ve dünya Müslümanlarının kurtuluşuna vesile olur. Bizim buradaki amacımız, sabah namazıyla gençleri diriltmek ve onları Peygamber Efendimizin izinde olan gençler olmasına vesile olmaktır. Tarihe bakıldığında, mübarek dinimiz İslam'a sarılanların çoğunluğunun gençler olduğu görülecektir. Genç demek, çalışkan, azim, gayret, aşk ve muhabbet demektir. Dolayısıyla İslam ile haşir neşir olan, sabah namazıyla dirilen gençlik, ümmete azık olacak ve zulüm, işgal altında olan İslam coğrafyasını özgürleştirecek, şahlandıracaktır. Sabah namazını camide cemaatle kılan bir toplumun kurtuluşa ereceği şüphesizdir." ifadelerini kullandı

Akyasan, her pazar sabahı çarşı camide düzenledikleri etkinliğe Silopi halkını ve özellikle gençleri davet etti.

Program, İslam ümmetine edilen dualar ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55