,
  • BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden müftü vekili defnedildi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden müftü vekili defnedildi
Erzincan'ın Tercan Kaymakamlık binasında yapılan toplantıya düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerden Müftü Vekili Kan, yapılan otopsi ardından getirildiği memleketi Bingöl Elmalı köyünde sabah saatlerinde defnedildi.

Erzincan Tercan ilçesinde müftülük çalışanı tarafından yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerden Müftü Vekili Ersin Kan, Bingöl’de defnedildi.

Taziyesi kendi köyünde kurulan Müftü Vekili Ersin Kan ile ilgili konuşan dayısı oğlu ve medrese arkadaşı Sabahattin Korkmaz, Ersin ile 8 sene boyunca aynı okulda okuduklarını ve 6 sene boyunca da medresede ilim tahsil ettiklerini söyledi.

Sabahattin Korkmaz, "Ersin halim selim herkes tarafından çok sevilen biriydi, böyle bir şeyi nasıl meydana geldiğini halen kabullenmiş değilim.  Ama Allah'ın takdiridir.  Ersin kardeşim medreseye yıllarından bile onun ağzından bir kelime bile alamıyorduk, öyle bir insandı bırakın bir insanla tartışmayı, halim, selim kendi halinde kendi bünyesinde bir insandı. Kimseyle tartışacak bir insan değildi. Böyle bir yapısı yoktu." dedi.

“O insanlara dini Muhammedi’yi anlatıyordu”

Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Bizim canımız yandı, başka ailelerin canı yanmasın. Kendi aramızda bir düzenlemeye bir ayıklanmaya gitmemiz lazım. Diyanet içinde de olsa dahi bir ayıklanmaya gidilmesi lazım. Rabbim makamını ali eylesin. 12 ilim beraber okuduk. İnanıyorum ki o şehittir. O insanlara dini Muhammedi’yi anlatıyordu." diye konuştu.

“İnsanların bilinçlenmesi için çalışırdı”

Müftü Vekili Kan’ın ağabeyi Ertuğrul Kan ise "Ersin buraya geldiğinde köyler derlerdi ki inşallah çıkar bir hutbe okur, kahvenin önünde oturur bir sohbet eder dinleriz derlerdi. Küskünleri barıştırırdı. İnsanların bilinçlenmesi için çalışırdı. Gençleri okumaya teşvik ederdi. Yapıcı bir kişiliğe sahipti." ifadelerini kullandı.

“sosyal medya da yazılan yalanlar bizlerin üzüntüsünü daha da artırdı”

Ağabeyi Kan, "Dünden beri sosyal medyada üzüntüyle bakıyorum ki dedikleri şu, hocalar doydular Para yüzünden birbirlerine girdiler, öyle söyleyenleri de lanet ediyorum Allah'a havale ediyorum. Doğrusu okumaktan evliliğe pek fırsatı olmadı." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55