,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Silahla vurularak öldürülen Suriyeli işçi Midyat'ta defnedildi

Silahla vurularak öldürülen Suriyeli işçi Midyat'ta defnedildi
Mardin'in Dargeçit ilçesinde pompalı tüfekle vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Suriyeli genç işçi Midyat'ta defnedildi.

 

Dargeçit ilçesi Kılavuz(Xelila) Mahallesi'nde A.B. tarafından pompalı tüfekle vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Suriye uyruklu işçi Muayyıd El Mılhım (24) Mardin Devlet Hastanesinde otopsi işlemlerinin ardından Midyat Kıble Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşlarıyla defnedildi.

HÜDA PAR Dargeçit İlçe Başkanı Abdurrahman Seyhan, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış ve çok sayıda Suriyeli mültecinin iştirak ettiği defin işleminde merhum genç için dua edildi. Cenaze namazı kılındı.

Defin sonrası İLKHA muhabirine konuşan ölen gencin yakınları, olayın münferit olduğunu ancak yetkili mercilerden olayın hakkaniyet çerçevesinde değerlendirilmesi ve gencin ailesine sahip çıkılması çağrısında bulundular.

Silahla vurularak öldürülen Suriyeli işçi Midyat'ta defnedildi

"Olay münferittir"

Ölen gencin ağabeyi Ubeyd İsmail El Mılhım, Kardeşinin Midyat Belediyesinde parke işinde çalışan kendi halinde bir işçi olduğunu belirterek, "Kardeşim, bu üzücü olay neticesinde hayatını kaybetti. Türkiye'deki tüm kurumlara inancımız tamdır. Onun hakkını teslim edeceklerine inanıyoruz. Kanunlar çerçevesinde ona sahip çıkılmasını istiyoruz.  Bu olay münferittir. Bu Midyat'ta ilk defa olan bir şeydir. Çok şaşkınız. Çünkü Midyat halkı ve Suriyeli halk bir kardeş gibidir. Türkiye yöneticileri, hükümeti ve yetkililerinden merhumun ailesine sahip çıkmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Silahla vurularak öldürülen Suriyeli işçi Midyat'ta defnedildi
"Bu konuda isteğimiz insaflı olmaktır"

Olayın büyütülmemesi konusunda halka nasihatlerde bulunan ölen gencin yakını Suriyeli Hoca Abdulselam El Ahmed şöyle konuştu:

 

"Merhum çok temiz, fakir ve kimseye zararı olmayan biriydi. Kendi halinde çalışıp ailesini geçindiriyordu. Bu olay nasıl oldu bilmiyoruz. Bu konuda isteğimiz insaflı olmaktır. Adaletin mecrasını bulacağına inanıyoruz. Ailesine de sabır diliyoruz.

3 çocuğu ve eşi var. İstiyoruz ki ailesine yardımcı olalım. Onları unutmayalım. Bu insanlar bu ülkede misafir durumdadır. Her şeyden önce kardeşiz. Tüm müminler kardeştir.  Bu nedenle kardeşliğimizin gereği birbirimize yardımcı olalım. Birbirimizi unutmayalım."

Olay nasıl oldu?

Edinilen bilgilere göre olay, Dargeçit ilçesi Kılavuz (Xelila) Mahallesi'nde 3 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, Muayyıd El Mılhım (24) bölgede parke döşemesi yapıyordu.  A.B. isimli 70 yaşlarındaki şahıs, El Mılhım'dan evinin bir bölgesinde parke taşının döşenmesini istedi. Ancak El Mıhlım yapması gereken birtakım parke işleri olduğunu, daha sonra yapabileceğini söyledi. Israrlarına rağmen isteği yerine getirilmeyen A.B, evinden pompalı tüfeği alarak El Mılhım'a ateş ederek karın bölgesinden vurdu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan El Mılhım, ekipler tarafından Dargeçit Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Talihsiz genç burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaya karışan zanlı gözaltına alınırken olayla ilgili inceleme sürüyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55