,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Siirt’te yaz Kur’an kursları sona erdi

Siirt’te yaz Kur’an kursları sona erdi
​Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 12 Haziran 2017 tarihinde başlatılan yaz Kur’an-ı Kerim kursları sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, “Kur’an Ayında Kur’an’la buluşalım!” sloganıyla başlatılan yaz Kur’an-ı Kerim kurslarına, geçen yıl olduğu gibi yoğun ilgi gösterildi.

Türkiye genelinde yaklaşık olarak 3 milyon öğrencinin katılımıyla tamamlanan yaz Kur’an-ı Kerim kurslarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim okuma, namaz, inanç, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in hayatı ile ilgili temel dini bilgiler verildi.

Yaz Kur’an kurslarının sona ermesi ilgili açıklamada bulunan Siirt İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, camilerin çocuk cıvıltıları ile dolup taştığını söyledi.

Özdemir, “Yaz Kur’an kurslarımız 3 Haziran’da başladı. 18 Ağustos itibarı ile sona erdi. Bu zaman dilimi içerisinde camilerimiz, çocukların cıvıltısı ile dolup taştı. Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim'in yanında Peygamber efendimizin ibadet hayatını, bir Müslüman’ın hangi itikada sahip olması gerektiğini, ibadetlerini nasıl eda etmesi gerektiğini, hangi ilmihal bilgilerini öğrenmesi gerektiğini ifade eden konuların tamamı çocukların seviyelerine uygun bir şekilde Kur’an kursu hocalarımız tarafından anlatıldı.” ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın vakit namazlarını cemaatle kılmasına dikkat ettik"

Özdemir, “Çocuklarımızın hangi vakitleri uygunsa programlarımız ona göre ayarlandı. Eğer çocuğumuz sabah saatinde gelmek istiyorlarsa, sabah saatlerinde kurslarımızı açtık. Öğleden sonra gelmek istiyorlarsa kurslarımızı öğleden sonra açtık. Fakat çocuklarımızın vakit namazlarını cemaatle kılmasına dikkat ettik. Sabah vaktinde,  gelenleri öğle namazına, öğle vaktinde gelenleri ikindi namazına denk gelecek şekilde cami öğrencilerinin hazır bulunmasını istedik ki hem cemaatle namaz kılmayı öğrensinler hem de bunun lezzetine varsınlar.” dedi.

"Çocukların İslami hayatı nasıl yaşamaları gerektiğini öğrenmeleri gerekir"

"Yaz Kur’an kurslarımız resmi olarak bitmiş olabilir" diyen Özdemir, “ Ama bu Kur’an-ı Kerim dersi vermeyeceğiz anlamına gelmiyor. Camilerimiz 7 gün 24 saat açık durumdadır. Çocuklarımız hangi vakitlerde müsaitseler camilere yâda Kur’an kurslarımıza başvurarak Kur’an-ı Kerim dersi almaya devam edebilirler. Çocuklar sadece Kur’an-ı Kerim dersi değil, bir Müslüman’ın İslami hayatı nasıl yaşaması gerektiğine dair bilgileri de öğrenmeleri gerekir. Zaman zaman çocukların kendi aralarında kaynaşmaları için camiye devamlı gelmelerini sağlamak amacı ile küçük çaplı da olsa çocuklarımızı geziye götürdük, yüzme havuzlarına götürdük.” dedi.

Kur’an-ı Kerim dersi alan çocukların sayısı çevre illerle beraber toplam sayı 12 bin 700 civarında olduğunu belirten Özdemir, bu sayı bazen düşüp, bazen de yükselebildiğini ifade eden Özdemir, “Kursumuza kayıtlı olmadığı halde öğrencileri geri çevirmiyoruz. Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz.   Öğrenci velilerinden şunu istirham ediyoruz, çocuklarını bize teslim ederken cami hocaları ile irtibat halinde olsunlar, çocuklarının hangi seviyeye geldiğini takip etsinler. Velilerden ricamız çocuklarını Kur’an-ı Kerim kurslarına kaydetsinler ve çocuklarıyla beraber mutlaka camiye gelip cemaatle namaz kılmayı alışkanlık haline getirmelerini istirham ediyorum.” dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55