,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Siirt’te Şeyh Faraç Camii'nin temelleri atıldı

Siirt’te Şeyh Faraç Camii'nin temelleri atıldı
​Siirt’te Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Şeyh Faraç Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Siirt’in Tınaztepe Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 35 yıl önce yapılan cami, altından geçen su kanalları nedeniyle yıkılma tehlikesi geçiriyordu. Geçtiğimiz aylarda yıkılan caminin yeniden yapımı Camiler ve Din Görevlileri haftasına denk getirilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

İsa Kutlu hocanın Kur’an tilaveti ile başlayan törende Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas bir konuşma yaptı.

"Allah’ın mescitlerini ancak Allaha ahiret gününe iman eden, Allah'tan başka kimseden korkmayan, namazını dost doğru kılan, zekâtını verenler imar eder." ayetini hatırlatan Arvas, "Camiler bizim için her şeydir. İnsana hayattır cami, huzura davettir cami, şehrin kimliğidir cami, şehrin sesidir cami, medeniyete beşiktir cami. Peygamber efendimiz,  'Kim Allah için bir mescit inşa ederse, Allah ona cennette saraylar verecektir.' buyurur. Bu hadis-i şerife nail olabilmek için birçok Müslüman cami yapmaya gayret etmiş, sadaka-i cariye olarak amel defterinin açık bulunacağı bu camileri yapmaya gayret etmiştir," ifadelerini kullandı.

Caminin yapımını üstlenen ve caminin bitirilmesi noktasında kendisine bir vasiyet hazırlayıp sunduğunu söyleyen Arvas, caminin yapımını üstlenen iş adamı Beşir İlçin'e teşekkür ederek camilerin 15 Temmuz'da nasıl bir fonksiyon icra ettiğini kaydetti.

İl Müftüsü Arvas'ın konuşmasının ardından iş adamı Beşir İlçin ve Vali yardımcısı ile birlikte temel atma butonuna basarak açılışı gerçekleştirdi.

Törenin ardından 355 Evler TOKİ Camii'nin açılış törenine geçildi. Buradaki törene Vali Ali Fuat Atik de katıldı.

Törende konuşan Vali Atik, camilerin Müslümanlar için çok büyük bir öneme sahip olduğunu, çocukluğundan beri ezan sesine alıştığını ve insanların vicdanı olduğunu söyledi.

Atik, "Peygamber efendimiz Medine’ye hicret ettiği zaman ilk yaptığı şey Mescid-i Nebevi'ydi. Buradan baktığımız zaman o dönemde yapılan mescidin amacı sadece bir ibadet yeri değil aynı zamanda toplumsal meselelerin görüşüldüğü, devlet hayatının yürütüldüğü, çok önemli vazifelerin görüldüğü bir mekândı. Biz camilere sadece ibadet edilen yerler olarak bakıyoruz oysa çok farklı anlamlar taşıyor. Biz çocukluğumuzdan beri ezan sesine alıştık. Ezan sesi duymadığımız zaman rahatsız oluruz. Duyduğumuz ezanlar bize insanlığımızı, vicdanımızı hatırlatır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55