,
  • BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Siirt’te "Seçim Güvenliği Toplantısı" yapıldı

Siirt’te "Seçim Güvenliği Toplantısı" yapıldı
Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü "Seçim Güvenliği Toplantısı" gerçekleştirildi.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü "Seçim Güvenliği Toplantısı" gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Ali Fuat Atik’in yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, İl Seçim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katıldı.

Atik, toplantıda yaptığı konuşmada, seçim sürecinin Siirt’te huzur ve güven içerisinde tamamlanacağına inandığını ifade ederek, "seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak mülki idare amirleri ile polis ve jandarma teşkilatına düşen önemli görevler bulunduğunu ve bununla ilgili çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü" söyledi.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin hayırlı olması temennisinde de bulunan Atik, Vatandaşlarımızın, seçme ve seçilme haklarını huzur ve güven içinde; hiç bir baskı altında kalmadan ve hiçbir yönlendirmeye maruz bırakılmadan, kendi özgür iradeleri ile hoşgörü içerisinde oy kullanmalarının tesisi için her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz.” dedi.

Atik, kardeşlik şehri Siirt’te, seçimlerin barış ve demokrasi şöleni içinde geçeceğini ümit ettiğini, sözlerine ekledi. Toplantıda; seçimlerle ilgili mevzuat ve genel esaslar, seçim öncesi sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergâhlar, seçim büroları,  298 sayılı yasaya göre bu konuların iş ve işlemlerinin takip ve denetlemekle görevli kurumlar, seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları ile ilgili konular görüşüldü.”

Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55