,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Siirt'te görülmeye değer çocukların kar keyfi

Siirt'te görülmeye değer çocukların kar keyfi
Siirt'te etkili olan kar yağışına en çok sevinen, çocuklar oldu. Kar yağışı nedeniyle yaklaşık 10 santimetreye ulaşan kar yağışını fırsat bilen çocuklar gönüllerince eğlendi.

Geçtiğimiz günlerde ilçelerde ve Siirt'in yüksek kesimlerine yağan kar, dün akşam şehir merkezine yağdı. Akşam saatlerinde başlayan kar, şehirde etkili oldu. Sabah saatlerinde şehrin geneli beyaz örtüyle kaplandı.

Kar, Siirt şehir merkezinde 10 santimetreye, ilçelerde ise 2 metre yüksekliğine ulaştı. Siirt'te kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü. Soğuğa aldırmayan çocuklar ise mahallede karın keyfini yaşadı. Kartopu oynayan ve gönüllerince eğlenen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Uzun bir aradan sonra yeniden kar sevinci yaşayan çocuklar, "Karı çok özledik. Ne zamandır yağmıyordu. Hiç böyle yağacağını düşünmemiştik, Okulun tatil olması çok güzel oldu. Kar yağışının devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandılar.

Çocuklara arasında en ilgi çeken görüntülerden birisi de 2 yaşındaki Saadet'in 'Anne kar!!!' diyerek annesini çağırması ve sevinç çığlıkları atması oldu.

video

"Karın yağmaya başladığını görünce çok sevindim"

Karın yağmaya başladığını gördüğünde çok sevindiğini dile getiren Gülsüm Orhan (9), "Ailemle birlikte dışarı çıktık, kartopu savaşı, kardan adam yaptık. Siirt'te yapılan barajlardan dolayı kar yağmıyordu. Bu nedenle de karın tadını çıkaramıyorduk. Ama bugün kar yağdı ve çok güzel bir gün oldu, çok sevinçliyiz." ifadelerini kullandı.

"Kar yağışını fırsat bilip dışarı çıktık, kartopu oynadık"

Allah'ın bir hikmeti olarak cuma gününde kar yağdığına dikkat çeken ve bunu çok anlamlı bulan Ahmet Orhan (12), "Bugün kar yağdı çok sevinçliyi. Ablam da bugün yarıyıl tatili nedeni ile eve gelmişti. Bizler de kar yağışını fırsat bilip dışarı çıktık, kartopu oynadık. Uzun bir süredir Siirt'e kar yağıp tutmuyordu. Kardeşlerimle dışarıya çıkıp karın keyfini çıkardık. Allah'ın hikmeti işte… Cuma günü kar yağdı, çok sevinçliyim." dedi.

"Kardeşlerimle dışarıya çıkıp karın keyfini çıkardık"

Yıllardır Siirt'e doğru düzgün kar yağmadığını dile getiren Abdulkadir Orhan (13), " Ama bugün Allah'a şükürler olsun ki çok güzel kar yağmaya başladı. Biz de bunu fırsat bilerek amca çocuklarım ve kardeşlerimle dışarıya çıkıp karın keyfini çıkardık. Kartopu savaşı yaptık. Hep beraber kardan adam yaptık. Umarım gelecek yıllarda da bu şekilde kar yağar.

"Siirt'te ilk defa bu kadar güzel kar yağıyor"

Bu akşam kar yağdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Sümeyra Orhan (12), "Bizler de bunu fırsat bildik ve ailelerimiz de bizleri kırmayıp birlikte kartopu oynadık, kardan adam yaptık. Siirt'te ilk defa bu kadar güzel kar yağıyor. Barajlardan dolayı uzun yıllardır bu şekilde kar yağmıyordu. Biz de bunu fırsat bildik. Ailelerimizle birlikte dışarı çıkıp karın keyfini çıkardık. Pazartesi de okullar açılıyor, bu bizim için çok güzel bir tatil oldu." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55