,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Siirt'te 2 yıl aradan sonra ilk uçak indi

Siirt'te 2 yıl aradan sonra ilk uçak indi
İstanbul'daki Atatürk Havalimanından kalkan tarifeli uçakla seyahat eden THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve vatandaşlar, Siirt Havalimanında Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve protokoldekiler tarafından karşılandı.

Teknik altyapı, pist uzatma ve onarım çalışması gerekçesiyle 2 yıldır atıl durumda bekleyen Siirt Havalimanının açılışı yapılırken Siirtli vatandaşlar, havalimanın açılması oldukça gecikmesine rağmen mutluluk verici olarak nitelendirdi.

Teknik altyapı, pist uzatma ve onarım çalışması gerekçesiyle 2 yıldır atıl durumda bekleyen ve 400 milyon liralık ek yatırımla uçuşa hazır hale getirilen havaalanı, İstanbul'dan kalkan THY'ye ait tarifeli uçağın piste inmesiyle hizmet vermeye başladı. Siirt havalimanının açılmasını değerlendiren Siirtli vatandaşlar, hava limanının açılmasının geç kalınmasına rağmen olumlu bir gelişme olarak nitelediler.

İstanbul'daki Atatürk Havalimanından kalkan tarifeli uçakla seyahat eden Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi ve vatandaşlar, Siirt Havalimanında Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve protokoldekiler tarafından kırmızı halı ile karşılandı.

"Siirt Havalimanına 40 milyon TL'ye yakın bir yatırım yapıldı"

Bütün emniyet tedbirlerine rağmen Siirt Havalimanın çok kolay inilebilen bir meydan olmadığını dile getiren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, ellerinden gelen her türlü önlemi alındıktan sonra havalimanına inmek için hiçbir tereddütlerinin kalmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bugün bizim için mutlu bir gün, İstanbul ile Siirt'i birleştirdik. Anadolu'nun bağrından çıktık ve bizler birer bayrak taşıyıcısıyız. Dolayısı ile Anadolu'yu muhakkak suretle İstanbul ve dünyayla buluşturmak istiyoruz. Gayret ederken bu bayrağı da yere düşürmemeye gayret ediyoruz ve yolcularımızı emniyetli bir şekilde varacakları yere ulaştırmaya çalışıyoruz. Siirt'e inebileceğimiz uçaklarla yüzde 100 değil yüzde 110 inebileceğimizden emin olduktan sonra bu seferi düzenledik. Siirt Havalimanına 40 milyon TL'ye yakın bir yatırım yapıldı. Bu uçak seferleri neden bir ay önce başlamadı? diye sorabilirsiniz. Airles cihazı takılıp testler yapıldıktan sonra bazı testler yapıldı ve yüzde yüz on emniyetli bir şekilde inip inilemeyeceğinden emin olmak istedik. Emin olduktan sonra Valimize biz hazırız deyip seferleri satışa açtık."

"Sene sonuna kadar 4 bin 400 rezervasyon yapılmış vaziyette"

Siirtlilerin uçak seferlerine büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Ekşi, "Bizler de Siirtlilerin misafirperverliğini bildiğimiz için bir hoşgörü gösterdik ve biletleri 99 TL'den satışa sunduk. Şu anda sene sonuna kadar 4 bin 400 rezervasyon bulunmakta ve büyük bir ilgi var. Burada şunu arz etmek istiyorum, bu meydan hakikaten biraz zor bir meydan. Bütün emniyet tedbirlerine rağmen çok kolay inilebilen bir meydan değil. Elimizden gelen her türlü önlem alındı, hiçbir tereddüdümüz yok. Buraya ancak özel şartlarla A-319 uçakları inebiliyor. Görüş şartlarının çok iyi olması gerekiyor ve bu limana birkaç tepeyi aşabilerek gelebiliyoruz. Pilotlarımız o tepeleri görerek geçiyorlar. Bu sebeple Siirtlilerden şunu istirham ediyorum, hava muhalefeti nedeni ile bir gecikme olduğunda bugün bize yaptıkları duaları bedduaya çevirmesinler." ifadelerini kullandı.

"Siirtliler bugün uçağın indiğini gözleriyle gördüler"

Siirt Millet Vekili Osman Ören ise "Havaalanının açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu anda uçak seferlerine 4 binden fazla talep var ve bu talep kat kat artacak. Siirtliler gözleriyle uçağın havalimanına inişini gözleriyle görmedikleri sürece inanmazlar. Ve bugün uçağın indiğini gözleriyle gördüler ve uçağa olan talep inşallah artacak. Bizler inşallah çapraz uçuşlarla hem İstanbul hem de Ankara seferlerini gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

"Ben havaalanı için kavga ettim, kavgam, Siirt içindi"

Siirt'e göreve başladığında ilk karşısına çıkan problemin Siirt Havalimanının uçuş trafiğine kapalı olması olduğunu dile getiren Siirt Valisi Ali Fuat Atik, bunun için çok mücadele ettiğini ve sonunda da uçak seferlerine başlandığını belirti.

Vali Atik, "Bu noktada Siirt basını oldukça yönlendirici oldu, önümüze bir hedef koydu ve bizler de derdimizi anlattık. Bu derde bir çare bulmak için yollara düştük. Akara ve İstanbul'a gittik. Çok şükür geçmişte yapmış olduğumuz mücadeleyi bugün uçağımızın piste inmesiyle hedefimizi taçlandırdık. Ben hava alanı için kavga ettim, kavgam, Siirt içindi. Bugünde mutlu sona ulaştık. Siirtlilere armağan olsun, Siirtliler yaptığım emekler helal olsun. İnşallah bu uçuşların devamı da gelecek. 2019 yatırım programına terminal binamız da alınmış vaziyette onun da müjdesini vermek istiyorum. Terminal binamız yeterli değil bunun farkındayız. İnşallah Siirt'e yakışan daha iyi bir havalimanına hep birlikte kavuşacağız." şeklinde konuştu.

"Uçak seferlerinin başlaması çok gecikti ama mutlulukla sonuçlandı"

Siirt'e uçak seferlerinin başlayacağına ilk etapta inanmadığını dile getiren vatandaşlardan Necip Arık, "Yalova'dan geliyoruz. Çok mutluyuz. Siirt için güzel bir şey, inşallah bu uçuşların sürekliliği sağlanır. Ben ilk başta Siirt'e uçak ineceğine hiç inanmadım. Ama ayın 6'sında uçak var dediler. Biz o kadar tenkit ettik ki Siirt'e uçağın inmemesini ama indiğinde de uçağa ilk binen bizler olduk. Bundan ders alan bazılarına inşallah iyi bir mesaj olmuştur. Siirt'e uçak seferlerinin başlaması çok gecikti ama sonun da mutlulukla sonuçlandı ona da şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

"Siirt'e uçak seferlerinin başlayacağını öğrenince hemen ilk bileti alıp geldik" diyen Ekrem Baydarman, "Siirt için güzel bir şey, biraz geç oldu ama yine güzel oldu. Uçak seferlerinin başlamasına sevindim." dedi.

Bir Siirtli olarak havalimanının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Hasan Özbey ise şunları söyledi: "Özellikle Valimize çok teşekkür ediyorum, çünkü havalimanının açılması için çok büyük bir çaba harcadı. Bu seferlerin devam etmesini istiyoruz. Sadece Siirt ile Ankara değil diğer illere de seferler açılmasını istiyoruz. Havalimanın açılması oldukça gecikmesine rağmen iyi bir gelişme inşallah bir daha kapanmaz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55