,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Siirtliler: "Peygamberimizi yeterince tanımış olsaydık ümmet bu halde olmazdı"

Siirtliler: "Peygamberimizi yeterince tanımış olsaydık ümmet bu halde olmazdı"
Mevlid Kandili nedeniyle mikrofon uzattığımız Siirtli vatandaşlar, "Peygamberimizi yeterince tanımıyoruz. Yeterince tanımış olsaydık dünyaya barış ve huzur gelir, ümmet bu halde olmaz, Filistin’e bombalar yağmazdı." mesajını verdi.

İLKHA muhabiri, mikrofon uzattığı Siirtli vatandaşlara Mevlid Kandilini sordu. Halkın bir kısmı bu konuda önemli mesajlar verirken bir kısmı ise Peygamber Efendimizi yeterince tanımadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Siirtli vatandaşlar, "Peygamberimizi yeterince tanımıyoruz. Yeterince tanımış olsaydık dünyaya barış ve huzur gelir, ümmet bu halde olmaz, Filistin’e bombalar yağmazdı." mesajını verdi.

“Toplum Peygamber Efendimizi yeterince tanımıyor”

Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinden önce toplumunun insanlık dışı bir hayat tarzına sahip olduğunu belirten Meryem Açıkgöz, Peygamberimizin dünyaya gelmesiyle insanları İslam’a davet ettiğini ve bu sayede insanların Müslüman olduğunu, kurtuluşa erdiğini söyledi

Müslümanların Peygamberimizi takip etmedikleri için öldürüldüğünü ve buna bütün dünyanın sessiz kaldığını belirten Açıkgöz, 'Eğer onu takip etseydik bütün dünya kardeş olarak yaşardı. Mevlid-i Nebi haftasını çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu hafta Peygamber Efendimizi tanımak için büyük bir fırsat. Müslümanların, günahlarını hafifletmek için o günü oruç tutarak, Kur’an okuyarak geçirmeleri ve onun yolundan ilerlemeleri gerekir." dedi.

 “Peygamberimizin yolundan gitseydik barış ve sevgi hâkim olurdu”

Toplum olarak Peygamberimizi yeterince tanımadığımıza dikkat çeken Mehmet Nafih Sevinç,     "Peygamberimizin izinden gitmiyoruz. Eğer onun yolundan gitmiş olsaydık dünyada barış ve sevgi hâkim olurdu ve bütün Müslümanlar birbirlerini tutarlardı. Zaten Peygamber Efendimizin yolundan gitmediğimiz için bu musibetler başımızdan eksik olmuyor. Bu musibetlerden kurtulmak için Peygamber Efendimizi çok iyi tanımak, sünnetine sarılmak ve hayatını okumak gerekir. Yüce Rabbimiz bizi onun yolundan ayırmasın.” ifadelerini kullandı

“Doğduğu gün kendini ilah sananların sarayları yıkıldı”

Peygamber Efendimizi görmediği halde onu çok sevdiğini ve ona iman ettiğini belirten Mehmet Çığır, "Peygamber Efendimiz doğduğu gün kendini ilah sananların sarayları yıkıldı, bin yıldır sönmeyen ateş söndü ve biz onu görmeden sevdik. Peygamber Efendimizi Kur’an’daki ayetlerden ve hadislerden, ahlakını ve sünnetini öğrendik ama bu öğrendiklerimiz sözde kalıyor. Biraz çaba sarf edip hayatımızda uygulamamız gerekiyor. Peygamberimizi tanımak için sağlam kaynaklardan yararlanmalıyız. Peygamber Efendimiz ile ilgili okuduğum kitaplardan onun İslam’ın askeri ve siyasi bir lideri olduğunu öğrendim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Söz

Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Söz

Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Söz

Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Söz

Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Söz

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55