,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Siirtliler bayram namazı için camileri doldurdu

Siirtliler bayram namazı için camileri doldurdu
Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Siirtliler, Çarşı Camii başta olmak üzere kentte bulunan bütün camilerde bayram namazını eda ederek, bayramlaştılar.

​Siirt'te sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti.

Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran vatandaşlar, Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından verilen vaazı dinledikten sonra cami imamı Nevzat Erdabakoğlu'nun arkasında bayram namazı için saf tuttular. Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan Erdabakoğlu, bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Erdabakoğlu, bayramların; müminler arasındaki kin, nefret ve düşmanlık duygularını silmek için fırsat olduğunu söyledi.

İlk defa bayram namazı kılacak olanlara Kürdçe, Arapça ve Türkçe namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi verildikten sonra saf tutuldu. Namaz bitiminde okunan hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, teşrik tekbirleri eşliğinde birbirleriyle bayramlaştılar. Namazdan sonra bayram hutbesini dinleyen vatandaşlar, daha sonra ellerini semaya açarak dualar etti.

"Bayram müminlerin sevinç ve üzüntüsünü paylaşma fırsatıdır"

Bayram namazı öncesi İLKHA'ya konuşan cami imamı Nevzat Erdabakoğlu, "Bizlerde bu bayramı fırsat bilerek birlik beraberlik kardeşlik duygusunu kuvvetlendirmeli, içimizde zerre kadar haset, kibir varsa onu bertaraf etmeliyiz." dedi.

Erdabakoğlu, "İslam’da bayramlaşmanın en güzel tarafı, müminlerin kaynaşması, kardeşliğin kuvvetlenmesi, müminlerin bir birlerinin sevinç ve üzüntüsünü paylaşma fırsatı bulmasıdır. Peygamber Efendimiz ashab-ı kiramı böyle bir bayram gününde hicretin 2’nci yılında bayram heyecanını yaşamış, namazını kılmış, namazını kıldıktan sonra Allah rızası için kurbanlarını keserek bizlere en güzel şekilde örnek olmuştur. Bizler de bu bayramı fırsat bilerek birlik, beraberlik, kardeşlik duygusunu kuvvetlendirmeli, içimizde zerre kadar haset, kibir, dedikodu ve ayırımcılık hastalığı gibi İslam’ın haram kıldığı davranışlardan bir iz var ise onu bir tarafa itmeye çalışmalı, sıla-i rahim yapmalı özellikle anne-baba ve akraba ziyaretlerini ihmal etmemeliyiz. Bu vesile ile bütün İslam âleminin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu

Vatandaşlar ise bayramın hayırlara vesile olmasını diledi. Bayramın geldiğine sevindiklerin söyleyen Şemsettin Şeker ve Şakir Doğan, bugün çocukların daha sevinçli olduğunu söyledi ve bu bayramda dargınların barışması gerektiğini, kimsenin kalbinin kırılmaması gerektiğini ifade etti.

Nezir Erdem, bayram namazını kıldıktan sonra kabir ziyaretini gerçekleştireceğini, daha sonra eve gidip kahvaltı yaptıktan sonra bayramlaşmak için eş, dost akrabalara giderek bayramlarını kutlayacağını belirtti. Erdem, Kurban Bayramı'nın barış, huzur ve esenlik içinde geçmesinin temenni ederek bütün İslam âleminin bayramını kutladı.

Kılınan bayram namazının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği hutbe irad edildi. Kılınan bayram namazı sonrası vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55