,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Siirtli ailenin yürek burkan dramı

Siirtli ailenin yürek burkan dramı
Batman merkezde yaşam mücadelesi veren 8 kişilik Siirtli Alkanat ailesi, yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Batman merkezde yaşam mücadelesi veren 8 kişilik Siirtli Alkanat ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Batman merkez Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden 8 kişilik Siirtli Alkanat ailesi, yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Maddi imkânsızlıklardan dolayı birkaç ayda bir ev değiştirmek zorunda kalarak hayata tutunmaya çalışan Alkanat ailesinin hali, görenlerin içini sızlatıyor.

Yaşadıkları mağduriyeti İLKHA'ya anlatan Abdurrahman-Nergiz Alkanat çifti, maddi imkânsızlıktan ve sabit bir ikametgâhları olmadığı için çocuklarının okul okuyamadıklarını, yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı hem kendilerinin hem de çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu aktardılar.

"Devlet bize yardım edip evimizi yapacağını söyledi!"

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Yeşilçevre (Bayıka) köyü Çukurtaş (Homent) mezrasında 2012 yılında evlerinin yıkılmasıyla hayatlarının altüst olduğunu belirten Abdurrahman Alkanat, "Köyde ikamet ediyorduk, evimiz yıkıldı. Devlet bize yardım edip evimizi yapacağını söyledi. Dilekçeyle birlikte evimizin fotoğraflarını Ankara'ya gönderdik. Gazeteciler haber yapmaya geldi. Baykan Kaymakamı da gelip incelemelerde bulundu. Evde ikamet edilmesini uygun görmedi. Eve yerleşmemize müsaade etmeyip bizi ilçeye alıp kiramızı verdiler. İlçeye yerleştik, 2 ay kiramızı verdiler. Daha sonra kaymakam beyin tayini çıktı. Yeni gelen kaymakam kiramızı vermedi. APS ile tüm evrakları Ankara'ya gönderdim. 2012'den şimdiye kadar bize bir haber gelmedi." dedi.

"Çok perişan durumdayız"

Yaşadıkları bu musibetten sonra bir türlü işlerin rayında gitmediğini aktaran Alkanat, "Her gün bir yerdeyiz. Evimiz yıkıldıktan sonra İstanbul, Batman, Ziyaret ve Baykan gibi birçok yere taşınıp yerleştik ancak işimiz hiç yolunda gitmedi. Çocuklarımın psikolojisi bozulmuş durumdadır. Bu nedenle çocuklarım okula da gidemiyor. Çocuklar okula gitmedikleri için sosyal yardımlaşmanın hiçbir yardımından faydalanamıyoruz. Sosyal yardımlaşmadakiler durumumuzu bilmiyorlar, durumumuzu ne kadar anlatsak tamam deyip yardım yapacaklarını söylüyorlar. Biz döndükten sonra yardım yapmıyorlar. En son bana 250 lira yardım yapılmış ancak 170 lira elektrik faturası ve 31 lira su faturası gelmiş. Faturalarımı bile ödeyememişim. Kiracı olarak kaldığım evde 3 ayın kirası birikmişti bir yerden borç edip verdim son ayı gene veremedim. Haklı olarak ev sahibi 'evimden çık' diyordu. Bir tanıdığın evine taşınmıştım. Bazı eşyalarımı getirdim, kirayı ödeyemediğim için geri kalan eşyalarımı getiremedim.  Eski evimin elektrik ve su faturalarını da yatıramamıştım. Çok perişan durumdayız." ifadelerini kullandı.

"En büyük isteğimiz köyümüzde bir evimizin olmasıdır"

Devletin kendilerine bir çare bulması gerektiğini söyleyen Alkanat, "En büyük isteğimiz, köyümüzde bir evin yapılması ve çocuklarımızla beraber köyümüze dönmektir. Ben hastayım, bel fıtığım var. Hurda toplayarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Ancak hastalığımdan dolayı fazla çalışamıyorum. Bazen 20-50 lira kazanıyorum, bazen ise zarar edebiliyorum. Geçimimizi yapamıyoruz. Bu durumdan kurtulmak için yetkililerden bir yardım istiyoruz. Yetkililer ya köyümüzde bize bir ev yapsın ya da Batman'da bize bir yer versin ki, 2 ayda bir evden çıkarılmayalım. Çocuklarımızı yanımızda tutamıyoruz. Onlarsız uyuyamıyoruz. Bu yüzden çaresiz ve perişan haldeyiz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarıma bir ekmek bile veremez durumdayım"

Çocuklarıyla huzurlu bir evin olmasını isteyen Nergiz Alkanat ise şunları aktardı:

"Benim isteğim, bize bir ev yapılsın ve çocuklarımı içinde toplayabileyim. Çocuklarıma bir ekmek bile veremez durumdayım. Bugüne kadar daha çocuklarıma yeni bir elbise giydirememişim. Çocuklarımın önüne güzel bir yemek bile bırakamamışım. Bu yüzden çocuklarımın psikolojileri bozulmuş durumda. Çok çaresiz kalmışız. Yetkili ve tüm zenginlerden yardım istiyorum. Bizi bu halden kurtarsınlar. Artık çocuklarımın bir çatı altında toplanmasını istiyorum. Çok çaresiz kalmışız. Bu durumdan dolayı ben de sinir krizi geçirip kendimden geçiyorum. Psikolojim bozulmuş. Bu halden kurtulmak istiyorum. Daha güzel bir gün geçirmemişim. Küçük bir tüpte yemek yapmaya çalışıyoruz. Tencereyi su doldurup tüpe koyuyorum ancak o suyun içine koyacak bir şey bulamıyorum. Şimdiye kadar neredeyse çocuklarım için hiçbir şey yapamamışım. Evimdeki eşyalar da hayırseverlerin verdikleridir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bize yardımcı olmasını istiyorum. Çocuklarımın tedavi edilerek bir çare bulunmasını istiyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55