,
  • BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Siirt Valiliğinden "belediye borcu" açıklaması

Siirt Valiliğinden "belediye borcu" açıklaması
Siirt Valiliği, HDP'lilerin, kayyum döneminde Siirt Belediyesinde yüklü borç oluşturulduğu yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

31 Mart Yerel Yönetimler Seçiminden sonra Siirt Belediye Başkanlığında göreve başlayan yeni yönetimin ve Siirt HDP Milletvekilli Meral Danış Beştaş’ın "Siirt Belediyesine kayyum tarafından yüklü miktarda borç bırakıldığı" iddialarına, Siirt Valiliği yazılı açıklamayla cevap verdi.

"Siirt Kayyumu Özel Konutu İçin Belediye Bütçesinden 65 bin TL’lik tadilat yapıldığı" yönündeki açıklamanın gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı belirtilen açıklamada, 115 milyon borç bırakıldığı yönündeki iddiaların da tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "2016 yılı Kasım ayı itibariyle görevlendirilen Belediye Başkan Vekili, 78 milyon 270 bin 690 TL kamu borcu ve 6 milyon 508 bin 600 Euro (Güncel Döviz Kuru: 6 milyon 55 TL=42 milyon 631 bin 331 TL Avrupa Birliği borcu ile birlikte toplamda; 120 milyon 902 bin 021 TL borcu devralarak göreve başlamıştır." denildi.

siirt-belediyesi-borc-dokumu.jpgGörevlendirilen Belediye Başkan Vekilliği döneminde belediyenin borç yükünün azaltıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Hem de ciddi ve kalıcı yatırım ve hizmetlere imza atılmıştır. Yeni belediye yönetiminin yaptığı açıklama ile sanki borçlar Kayyum döneminde oluşturulmuş algısı kamuoyuna verilmeye çalışılmıştır. Ancak söz konusu borçlar önceki HDP Belediye döneminde yapılan ve süregelen borçlardır. Belediye Başkan Vekilli dönemine ait Belediye resmî kayıtlarından (Dijital veriler ve ıslak imzalı evrak) da istendiği takdirlerde mali bilgilere ulaşılabilecektir. Dolayısıyla kayyum döneminde 115 milyon borç bırakıldığı yönündeki iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır." ifadelerine yer verildi.

HDP'lilerin, belediyenin borçlarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda kayyum döneminde yapılan borç ödemeleri ve yatırımlardan bahsedilmediğine dikkat çekilen açıklamada, kayyum dönemi öncesinde yapılan toplam yatırım bedelinin sadece 28 milyon TL olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görevlendirilen Belediye yönetiminin daha önce defalarca basın ve kamuoyuna açıkladığı gibi; 2 yıl 4 ay içerisinde toplam 55 milyon TL kamu ve diğer borçların ödemesini gerçekleştirmiştir. Ayrıca kendi Belediye öz kaynaklarından 69 milyon 140 bin TL, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkısıyla 45 milyon 860 bin TL olmak üzere toplamda; 115 milyon TL ilimize yatırım yapılmıştır. Yıllardır yapılmayan hizmetlerin hızlı ve etkin karşılanabilmesi amacıyla, İller Bankasından proje karşılığında, uzun vadeye yayılmış ödenebilir taksitlerle yatırım amaçlı 36 milyon TL KDV ve faizler dâhil kredi kullanılmıştır. Bu kredi ile iki yılda toplam, 80 Kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt, 370 bin metrekare parke yolu ve kaldırımlar inşa edilmiş, Belediye araç parkına; 3 kamyon, 1 greyder, 1 Kepçe ve 3 otobüs kazandırılmıştır.

Öte yandan ‘Siirt Kayyumu Özel Konutu İçin Belediye bütçesinden 65 bin TL’lik tadilat Yapıldığı’ yönünde ki iddialar gerçek dışı olup, Siirt Kayyumu özel konutu için herhangi bir harcama yapılmamıştır.  Kullanılamaz durumda bulunan mülkiyeti hazineye, kullanımı İl Emniyet Müdürlüğüne ait bir Misafirhane,  Belediye Kanunun 75’inci maddesine istinaden alınan meclis kararına dayanarak, iki kurum arasında imzalanan protokol gereği kullanılır hale getirilerek, hizmete sunulmuştur.

Yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda HDP belediyesinin yapmış olduğu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı açıkça görülmektedir. Görevlendirilen belediye yönetiminin asıl gayesinin gönül belediyeciliği ile vatandaşa hizmet olduğu gözardı edilmiştir. Bu dönemde kaynaklar,  yöre insanımızın huzurlu bir kentte yaşamaları için kullanılmıştır. Kamuoyu şu anda Belediyeden gereksiz açıklamalar değil, çıtası yükseltilmiş hizmetlerin devamını beklemektedir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55