,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Siirt Umut Kervanı yetimlerin "Umudu" olmaya devam ediyor

Siirt Umut Kervanı yetimlerin "Umudu" olmaya devam ediyor
Yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçların yüzünü güldüren Siirt Umut Kervanı, “Dünya Yetimler Günü” vesilesiyle yetim ailelere nakdi yardım da bulundu.

Dünyanın her yerinde insanca yaşamanın önündeki engelleri kaldırmak için din, dil, ırk ve mezhebine bakmaksızın her nerede olursa olsun zulme uğramış yâda başka sebeple muhtaç duruma düşmüş insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmak misyonuyla hareket eden Umut Kervanı bu Ramazan ayında da yetimleri unutmadı.

İslam ülkeleri tarafından “Dünya Yetimler Günü” olarak Kabul edilen ve her Ramazan ayının 15’nci gününde yetim ailelere nakdi yardım dağıtan Umut kervanı, bu Ramazan ayında da yine yetimlerin yüzünü güldürmeyi başardı.

Her Ramazan ayının 15’inin, yetimler günü olması nedeni ile Siirt Umut Kervanı olarak yetim ailelere nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Siirt Umut Kervanı Şube Başkanı Ramazan Tokdemir, “Bizlere bu noktada yardımda bulunan hayırseverlere teşekkürü ediyorum. Allah Resulü Efendimiz bir Hadis-i Şerif'inde şöyle buyurmaktadır: ‘Bir insan secdece Allah rızası için bir yetimin başını okşar ise dokunduğu saç telleri adedince sevap yazılır.’ Allah bizleri o kimselerden eylesin.” dedi.

Özellikle fakir, yetim ve muhtaçlara Ramazan Bayramı nedeni ile giyim, şeker ve tatlı yardımında bulunacaklarını belirten Tokdemir, bayramların ancak paylaşmak ve yardımda bulunmakla anlam kazanacağına dikkat çekti,

"Yardıma muhtaç olan insanların sayısı oldukça fazladır"

Ellerinde yeterince imkân olmadığı için telefon açıp başvuruda bulunan birçok muhtaç insana yardımcı olamadıklarını kaydeden Tokdemir, hayırseverlere çağrıda bulunarak yetim ve yardıma muhtaç ailelere yardım talebinde bulundu

Tokdemir, “Muhtaçlara sahip çıkmak isteyen özellikle Siirtli hayırseverlerden bize ulaşıp yardımda bulunmalarını istiyoruz. Yardıma muhtaç olan insanların sayısı oldukça fazladır, yetimlerimiz bulunuyor. Son dönemde ortaya çıkan Coronavirus nedeniyle de birçok insan işsiz kalmış evlerinden çıkamıyorlar. Bu insanların bizleri aramalarına rağmen imkânımız kısıtlı olduğu için hepsine ulaşamıyoruz. Bizim hayırseverlerden tek ricamız; bizlere yardımcı olsunlar ki bizler de yetim ve muhtaçlara yardım edelim. Çünkü verilen yardımlar bir aileye ancak 10-15 gün yetebiliyor. Eğer biz bu yardımları çoğaltabilirsek bu mağduriyetler de giderilecektir. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55