,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Şeyh Said’i kabullenmeyen bir Türkiye asla "Büyük Türkiye" olamayacaktır

Şeyh Said’i kabullenmeyen bir Türkiye asla "Büyük Türkiye" olamayacaktır
Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmed Göktaş, köşesinde "Şeyh Said’i kabullenmeyen bir Türkiye asla 'Büyük Türkiye' olamayacaktır." başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazar Mehmed Göktaş, bugünkü köşe yazısında "Şeyh Said’i anlamayan bir Türkiye ‘Küçük bir Türkiye’dir’, işin daha da kötüsü; ‘Küçülmeye devam edecek bir Türkiye’dir." dedi.

Göktaş, Doğruhaber Gazetesi'ndeki köşesinde "Şeyh Said’i kabullenmeyen bir Türkiye asla 'Büyük Türkiye' olamayacaktır." başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Göktaş, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Şeyh Said’i İslam davasının aziz bir şehidi olarak anlamayan ve Şeyh Said’le anlaşamayan ve onu kabullenemeyen bir Türkiye’nin İslam adına ileriye doğru atacağı bir tek adımı yoktur.

Mesela son yıllarda heveslendiği gibi ne zaman böyle bir şey yapmaya çalışsa, yani İslam adına ümmete ağabey olmak için emperyalizm tarafından çizilmiş ulusal sınırlarının dışına çıkmak istese; “Geri dön ve Şeyh Said’i anla ve anlaş, ondan sonra gel” diye derinlerden bir ses duyacaktır.

Şeyh Said’i anlamayan bir Türkiye 'Küçük bir Türkiye’dir’, işin daha da kötüsü; ‘Küçülmeye devam edecek bir Türkiye’dir.

Unutmayalım ki tarih sahnesine çıktığından bu yana en izzetli ve şerefli günlerini Müslüman olduktan sonra yaşayan ve bunu bütün dünyaya kabullendiren Türkler, Kemalizm dayatmasıyla birlikte bu işin noktalanmasını istemişlerdir.

İddia ediyorum; İslam’la birlikte aziz olan ve tarih yazan Türkler, Kemalizm’le birlikte tarih sahnesinden silinip gidecek, olsa olsa Bulgarlar, Macarlar, Moldovlar ve kökeni Türk olan ama Müslüman olmayan uluslar gibi silik bir ulus olarak yaşayacaklardır.

Ve Kemalizm’in İslam’ın yerine geçmek üzere alternatif bir din olarak dayatıldığını en net bir şekilde anlayan ve buna karşı çıkan ve bu uğurda canını feda eden Şeyh Said hazretleri olmuştur.

Bugün hâlâ ona yapılan saldırılara cevap vermeyeceğim, özellikle ona “İngilizlerin adamı” iftirasını atanlara bir tek şey söyleyeceğim; Lütfen aynaya bakın, kim daha çok İngilizlere benziyor, kimin hayat tarzı İngilizlere benziyor?

Şimdi Kürtlere sesleniyorum, özellikle Şeyh Said’i inancından ve düşüncelerinden dolayı reddeden Marksist çevrelere, HDP/PKK yöneticilerine sesleniyorum. Şeyh Said’i anlamadığınız, kabullenmediğiniz sürece yapabileceğiniz hiç bir şey yoktur. Onun imanını ve düşüncelerini kavramadan ve kabullenmeden atabileceğiniz bir tek adım yoktur. Yapsanız yapsanız sadece emperyalistlerden kendinize efendi beğenmekle geçecek vaktiniz; Rusya olmadı Amerika olsun, yok Avrupa olsun, yok israil olsun... Tabi ki bu arada olan Kürdlere olacaktır, bugün olduğu gibi.

Şehadet yıldönümünde onu ve arkadaşlarını bir daha rahmetle yâd ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55