,
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Sevinik: "Maneviyata aykırı konserler faydadan çok zarar veriyor"

Sevinik: "Maneviyata aykırı konserler faydadan çok zarar veriyor"
Halkın inanç değerlerinden uzak yapılan konserleri eleştiren HÜDA PAR Şırnak milletvekili adayı Nasuh Sevinik, belediyelerin maneviyattan uzak etkinlikleri düzenlemesi için değil, hizmet için var olduğunu ifade etti.

​Cizre Belediyesinin Ramazan ayında düzenlediği konser ve festivalleri eleştiren HÜDA PAR Şırnak Milletvekili Adayı Sevinik, yapılan bu etkinliklerin halka faydadan çok zarar verdiğini söyledi.

Cizre Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından ilçenin Kale Mahallesi tarihi Bırça Belek Parkında Ramazan ayının maneviyatına aykırı kız-erkek karma konserler yapılıyor.

Sevinik, Müslümanların Ramazan ayından istifade edebilmesi için, İslam’ın ruhuna aykırı olan etkinliklere değil, ibadetlere meyilli olması gerektiğine vurgu yaptı.

“Maneviyattan uzak etkinliklerden uzak durulması gerekiyor”

Oruç ibadetini icra ederken eğlence etkinliklerinin düzenlenmesinden ziyade fakir ve muhtaçlara yardım yapılmasının daha hayırlı olacağını belirten Sevinik, “Ramazan ayı malumunuz yani 11 ayın sultanı olan bir aydır. Bu ayda ibadetler kat-kat sevapla karşılık bulur. Ramazanda bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi vardır. Bu aylar ve bu günler Allah’ın insanlara vermiş olduğu büyük fırsatlardır. Dolayısıyla bu ayları en güzel bir şekilde hem şahsımız için, toplumumuz hem de milletimiz için değerlendirmemiz gerekiyor. Bu ibadet i icra ederken, eğlenceden ziyade, fakir ve yardıma muhtaç insanları bulup onlara yardım etmek gerekir. Ayrıca dünyevi keyif, lezzet ve zevklerden insanın kendini uzak tutarak maneviyatını artırması, ruhunu arındırması gerekir. Bu ay arınma ayıdır. Bu ayda yapılacak ibadetler biliyorsunuz ki sevabı kat kat daha fazladır. Dolayısıyla bu ayda daha fazla ibadet etmek için gayre gösterilmelidir. Yok, eğer bu ibadetler bir kenara bırakılıp Ramazan'ın ruhuna aykırı eğlence, zevk sefa peşine düşülür ise o zaman Ramazanın ne anlamı kalır, o arınma nasıl gerçekleşecek?” ifadelerini kullandı.

“Yapılan etkinlikler faydadan çok zarar verecektir halkımıza”

Düzenlenen etkinliklerin Ramazan ayının ruhuna aykırı olmaması gerektiğini ve sorumluluk sahibi belediyenin daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Sevinik, “Ramazan’da eskiden beri yapılan bazı etkinlikler var. Etkinliklerin yapılmasında sakınca yoktur. Ama bu etkinliklerin insanın maneviyatına artıcı, onu Ramazan'da elde etmesi gereken sevap ve faydanın en azami derecede olmasına yönelik olmalıdır. Onun için insanın daha çok kendini ibadete vermesi gerekiyor. Eğlenceden ve ona benzer maneviyattan uzaklaştırıcı davranışlardan uzak durması gerekir. Bizde bu tür duyumlar aldık, soruşturduk. Belediyeler halka hizmet için vardırlar. Evet, Ramazan ayında şüphesiz belediyelerinde halka hizmet etmesi gerekir. Bu hizmet içinde ellerinden ne gerekiyorsa özellikle fakirlere ve muhtaçlara yardım yapılması, insanların bu Ramazan ayında en azami derecede istifade edebilmesi için gereken ekinlikleri yapması normaldir. Fakat bunların Ramazan'ın ruhuna aykırı olmaması gerekir. Ramazan'da şeytanlar bağlanıyor. Şimdi şeytanların bile bağlandığı bir ayda kalkıp şeytanın teşvik etiği ya da nefsin teşvik ettiği etkinlikler, faaliyetler icra edersek o zaman Ramazan'a aykırı bir şekilde hareket etmiş oluruz. Bu olmaması gerekir. Yani bu hem Ramazan'ın maneviyatına hem de ruhuna aykırıdır. Şeytana ve nefse yönlendirecek kısımlardan tamamıyla uzak durulması gerekir. Belediyeler bu hususta daha fazla sorumluluk sahibidirler. Yapılan bu etkinlikler, faydadan çok zarar verecektir halkımıza.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55