,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Servis şoförlerinin plaka tahdidi sorunu çözüme kavuştu

Servis şoförlerinin plaka tahdidi sorunu çözüme kavuştu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan karar üzerine servis şoförlerinin uzun yıllardır bekledikleri plaka tahdidi sorunu çözüldü.

İstanbul'daki servis şoförlerinin uzun yıllardır bekledikleri plaka tahdidi sorunu çözüme kavuştu.

Müjdeli haberin ardından servis şoförleri Saraçhane'deki İBB Başkanlık binası önünde buluştu. Gece yarısı kutlama yapan şoförler, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Plaka tahdidi sorununun çözülmesine öncülük eden Binali Yıldırım'a da teşekkür ettiler. Servis şoförleri adına basın açıklaması yapan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Ancak bu işin bir mazisi var. 25 Mayıs 2015'te Sayın Cumhurbaşkanımızın Sinan Erdem'de başlayıp bugün Sancaktepe Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde Sayın Binali Yıldırım'ın müjdesiyle son bulan tahdit kararı, hepimize şimdiden hayırlı olsun. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Başta İBB Genel Sekterimiz Hayri Baraçlı'ya, İBB genel sekreter yardımcılarına, daire başkanlarına, Toplu Ulaşım Müdürlüğü'ne ve herkese, esnaflarımız adına teşekkür ediyorum." dedi.

"UKOME kararı Resmi Gazetede de yayınlanacak"
UKOME kararının geçici olduğu, Resmi Gazetede yayınlanmayacağı yönündeki asılsız iddiaları net bir şekilde yalanlayan Öztürk, "Bu tahdidin kıymetini bilelim. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yönetimine talip olmuş ama hala UKOME kararlarının Resmi Gazetede yayınlandığını bilmeyen, arsızca sosyal medyada paylaşım yapanlar var. Bir önceki İBB Başkanımız Mevlüt Uysal, 15 ay görev yaptı. İstanbul'da en az 15 tane UKOME toplantısı yapıldı. Hiçbirine bir dava açılmadı. Onun için alınmış olan bu kararı yok saymak, küçümsemek için özellikle sosyal medya üzerinden var gücüyle çalışanlar var. Bunların ifade ettiği iddialarının gerçekliği yok. Hiç emeği olmadan, bugün öğleden sonra '30 yıllık çabanın sonucu aldık.' diyen, sosyal medyada paylaşım yapan arsızları da gördük. Bizim işimiz esnafa hizmet üretmek." diye konuştu.

Öte yandan gerçek ve tüzel kişi adına düzenlenen "Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi"nin geçerlilik süresi de 10 yıldan 30 yıla çıkarıldı. UKOME üyelerinin imzasıyla resmiyete bağlanan karar, servis şoförleri tarafından sevinçle karşılandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55