,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Serin ve yağışlı hava geliyor

Serin ve yağışlı hava geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey kesimlerinin yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemlerin etkisine girebileceğini belirterek meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

​Türkiye'nin kuzey kesimlerinin yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemlerin etkisine girmesi bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Türkiye'nin kuzey kesimlerinin yarın (Cumartesi) kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklendiği ifade edildi. Açıklamada, yarın Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar beklendiği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edildiği bildirildi.

15 Eylül Pazar günü ise Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Ardahan, Sinop, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmine yer verilen açıklamada, yağışların Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in yüksek ve dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, Pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir sistem ile Karadeniz bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin de yağışlı geçeceği beklendiği aktarılarak, "Yağışların Doğu Karadeniz’de Giresun ve Trabzon’da kuvvetli, Rize ve Artvin’in kuzeyinde şiddetli ve aşırı olmak üzere yağmur ve sağanak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor." denildi.

Açıklama son olarak şu tahminlere yer verildi: Yağışlı sistemin Salı günü Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olduktan sonra Türkiye'ye terk edeceği tahmin edildiği belirtilen açıklamada hafta sonuna kadar Türkiye genelinde yağış beklenmediği ifade edildi. Hava sıcaklıklarının yarın yağışlı sistemle birlikte kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü kuzeydoğu ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri altında seyredeceği, ancak önümüzdeki hafta başı pazartesi batı bölgelerde, hafta ortasında Çarşamba gününden itibaren iç bölgelerde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55