,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Septoplasti ile nefes alamama sorununa çözüm

Septoplasti ile nefes alamama sorununa çözüm
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Eraslan, burun içerisindeki eğriliklerin çözümü için sıklıkla uygulanan septoplasti ameliyatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çakmak Erdem Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Eraslan, burun içerisindeki eğriliklerin çözümü için sıklıkla uygulanan septoplasti ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Burun solunum sistemimizin başlangıçını oluşturan en yaşamsal fonksiyonlardan biri olan nefes alışverişimizi gerçekleştiren önemli bir organdır. Burnu tam ortadan ikiye ayıran kemik ve kıkırdaklardan oluşan yapıya ise nazal septum denir. Nazal septumda meydana gelen eğrilikler, yaşamın en temel fonksiyonu olan nefes almayı zorlaştırmaktadır.  Bu bölgede oluşan eğriliklerin nazal septum deviasyonu olarak adlandırıldığını söyleyen KBB Uzmanı Op. Dr. Fatih Eraslan, sözlerine şöyle devam etti: “Septum eğrilikleri, septoplasti dediğimiz ameliyat ile düzeltilir. Bu ameliyat, genel veya lokal anestezi ile yapılabilir. Ortalama 1 saat sürer. Operasyon, burun deliklerinin içinden yapılan görünmeyen kesiler ile yapıldığından herhangi bir iz gözlenmez. Yüzde şişlik, morarma genelde olmaz. Eğri olan septum orta hatta konumlandırılır. Septoplasti sırasında burun eti de denilen konkalar da lazer veya radyofrekans ile küçültülebilir. Septumu yerinde tutmak ve kanamaları engellemek için silikon tamponlar veya eriyen tamponlar yerleştirilir; 2 gün sonra tamponlar çıkarılır. Kan emme ve durdurma özelliği olan ağrı yapmayan kolay çıkarılabilir tamponlar kullanılır ve bunlar dokuya yapışmaz. Ayrıca kesi yerlerinde de kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için dikişleri almaya gerek kalmaz. Operasyon sonrası bir gün hastanede yatılır veya aynı gün 5-6 saat sonra eve taburcu edilebilir. 3-4 gün sonra işine başlayabilir. Ancak dokuların tam iyileşmesi 2-6 hafta arasındadır. Bu süreç içerisinde koruyucu amaçlı antibiyotik ve ağrı kesiciler verilir. Bir iki gün yatak istirahati önerilir. İyileşme süresince darbelerden, travmalardan kaçınmalıdır. Burun içinden tampon çıkarıldıktan sonra nemlendirici ve temizleyeci solüsyonlar verilir. Oluşabilecek komplikasyonlar açısından hasta bilgilendirilir.”

SEPTOPLASTİ İÇİN YAŞ SINIRI 18

Septoplasti için yaş sınırının çok özel durumlar dışında, kemik ve kıkırdak büyümenin tamamlandığı 17-18 yaşlarında yapılabildiğini söyleyen Op. Dr. Fatih Eraslan, çok ileri sorunlar olduğu takdirde daha küçük yaşlardaki hastalara ilerde yeniden operasyonlar geçirebileceği bilgisi verilip çocuklar için uygulanan minimal invaziv(hasarlı) septoplasti teknikleri ile düzeltme yapıldığını ekledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55