,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Şenocak: Yıldırım'ın aldığı oylar İmamoğlu'na yazıldı

Şenocak: Yıldırım'ın aldığı oylar İmamoğlu'na yazıldı
İstanbul'da sonucu etkileyecek usulsüzlüklerin fazlasıyla mevcut olduğunu belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, bazı sandıklarda Binalı Yıldırım'ın oyunun Ekrem İmamoğlu'na yazıldığını ifade etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul'da sonucu etkileyecek usulsüzlüklerin fazlasıyla mevcut olduğunu belirterek bazı sandıklarda Binalı Yıldırım'ın oyunun Ekrem İmamoğlu'na yazıldığını belirtti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk defa kendi sistemleri ile seçim kurullarının sistemi arasında böyle bir farkla karşı karşıya olduklarını belirten Şenocak, bazı sandıklarda usulsüzlerin yapıldığını savundu.

Elindeki sandık tutanağını basın mensuplarına gösteren Şenocak, "Bu sandık kurulunda ilk oy tasnifi esnasında tüm kurul üyeleri huzurunda imzalanan sandık sayım döküm cetveli var. Bu cetvelde Binali Yıldırım Bey 131 oy alıyor. Tüm işlemler bittikten sonra hazırlanan YSK’ya gönderilen sandık sonuç tutanağında dosya numarası da 1112 numaralı dosya tutanağında demin cetvelde Binali Yıldırım’ın aldığı oy İmamoğlu’na yazılıyor. Şeffaflığa burada bakacağız. Burada Binali Yıldırım’a yazdıkları oy sadece 1…"

Diğer bir tutanağı da kendi verileri ile kıyaslayan Şenocak, "2004 numaralı sayım döküm cetveli. Binali Bey'in adlığı oy 201. Buradaki 201 rakamı sandık sonuç tutanağına Ekrem İmamoğlu’na yazılıyor. Binali Bey’in oyu burada da 1…"

"İstanbul'da sonucu etkileyecek usulsüzlükler fazlasıyla mevcut"

Tüm verileri tekrar gözden geçirdiklerini söyleyen Şenocak, "İstanbul’da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut. Sandıklarda ispat etmeye hazırız. 319 bin 307 geçersiz oy durumu ile karşıyayız. Bu oyların büyük bölünü İstanbul’da kazandığımız 25 ilçenin sandıklarına ait. Bu oyların da sonucu değiştireceği aşikardır. İstanbul'da sonucu etkileyecek usulsüzlükler fazlasıyla mevcut. Bunu ispat etmeye fazlasıyla hazırız. Partimizin bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını tespit ettik." diye konuştu.

"İstanbul'da sonuç, AK Parti ve sayın Binali Yıldırım'dır"

"YSK'nın kesin sonuçlarını olgunlukla beklemeye devam edeceklerini aktaran Şenocak, "Biz başkaları gibi her seçim sonuçlarında mızmızlanan, hazımsızlıkla sağa sola saldıran taraf olmadık. Şeffaf bir sonucun peşine düşmemize farklı anlamlar yüklemesinler. Bizim elimizdeki verilere göre İstanbul'da sonuç, AK Parti ve sayın Binali Yıldırım'dır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55