,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Şenocak: "Selahaddin'in bayrağını eline alan gençler Mescid-i Aksa'ya girecekler"

Şenocak: "Selahaddin'in bayrağını eline alan gençler Mescid-i Aksa'ya girecekler"
Van'da "İslam'ın ufkunda ümmet ve Kudüs" temalı programda konuşan İhsan Şenocak, yeniden Mescid-i Aksa'ya dönmek isteyen Müslümanların, Hz. Ömer ve Selahaddin-i Eyyubi'nin yaptıklarını yapmaları gerektiğini söyledi.

Van'da Kudüs temalı programa katılan İhsan Şenocak, Selahaddin-i Eyyubi'nin bayrağını eline alan gençlerin, yeniden Mescid-i Aksa'ya gireceklerini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak'ın konuşmacı olarak katıldığı "İslam'ın ufkunda ümmet ve Kudüs" temalı program gerçekleştirildi.

Burada katılımcılara hitap eden Şenocak, yeniden Mescid-i Aksa'ya dönmek isteyen Müslümanların, Hz. Ömer ve Selahaddin-i Eyyubi'nin yaptıklarını yapmaları gerektiğini söyledi.

Şenocak, "Yahudiler Tevrat'a, Hz. Musa'ya ihanet ettiler. O ihanetin bedeli olarak Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü kaybettiler. Allah'ın kitabına ihanet eden bir ümmetin Kudüs'e sahip olmaması için oradan sürgüne çıkarıldılar. Sonra üçüncü ihaneti yaptılar. Fatih olarak Hz. Ömer Mescid-i Aksa'ya geldi, onları oradan çıkardı. Hâkimiyet Peygamber'in (sav) ümmetine geçti ama ne zaman bu ümmet kendi dalgasına düştü, Kudüs'ü kaybetti. 87 yıl sonra Selahaddin-i Eyyubi, camilerde Hz. Resulullah'ın ümmetini; Arap'ı, Türk'ü, Kürt'ü aynı bayrak altında topladı ve Mescid-i Aksa'ya girdi. Mescid-i Aksa'nın tepesinde haç işareti var, burada domuz ahırı yapmışlar. Askerlerine, 'Aksa'yı temizleyin.' diye emretti." dedi.

"Mescid-i Aksa'ya dönmek istiyorsanız Ömer ve Selahaddin-i Eyyubi ne yaptıysa onu yapacaksınız"

Selahaddin-i Eyyubi'nin bayrağını eline alan Müslüman gençlerin yeniden Mescid-i Aksa'ya gireceklerini vurgulayan Şenocak, şu ifadeleri kullandı: "Dağıldık, parçalandık. Mescid-i Aksa'nın Osmanlı'dan ayrılışının üzerinden tam bir asır geçti. Ümmet olarak dünyanın en büyük hüsranını, vurgununu yaşıyoruz. Allah, Kur'an-ı Kerim'de bize formülü veriyor. Ey Muhammed (sav) ümmeti! Yeniden Mescid-i Aksa'ya dönmek istiyorsanız Ömer ne yaptıysa onu yapacaksınız, Selahaddin-i Eyyubi ne yaptıysa onu yapacaksınız. Hanım kardeşlerim ev ev dolaşacak, Hz. Fatıma'yı, Hz. Zeyneb'i, Hz. Meryem'i anlatacak. Peygamber'in etrafındaki İslam kadınlarını anlatacak. Ayağı abdestsiz yere basmayan kadınları anlatacak, sonra da o evlerden Fatihler, Selahaddinler çıkacak. Allah'ın inayetiyle Mescid-i Aksa'da 'Allah-u ekber' diyeceğiz." (İLKHA)

Göktaş Hoca'nın konferansına faşişt saldırı

Göktaş Hoca'nın konferansına faşişt saldırı

Göktaş Hoca'nın konferansına faşişt saldırı

Göktaş Hoca'nın konferansına faşişt saldırı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55