,
  • BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Şenlik: "15 Temmuz'da halk meydanlara demokrasi için çıkmamıştı"

Şenlik: "15 Temmuz'da halk meydanlara demokrasi için çıkmamıştı"
İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın "Demokrasiye sahip çıkmak için alanlara çıktığını" iddia edenlerin söylemlerinin konuyu saptırmak ve sulandırmak olduğunu kaydetti.

​İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şenlik, "Türkiye’de darbeye karşı çıkanlar demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara çıkmamışlardır. Böyle bir iddiada bulunmak konuyu saptırmak ve sulandırmaktır." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde halkın "Demokrasiye sahip çıkmak için alanlara çıktığını" iddia edenlerin söylemlerinin konuyu saptırmak ve sulandırmak olduğunu belirten İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, "Şu kesinlikle bilinmelidir ki bu zafer Müslüman halkın zaferidir." ifadelerini kullandı.

İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, ABD destekli FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümüne yaklaşıldığı şu günlerde, İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

 "Türkiye’nin bir zamanlar darbeler ülkesi" olduğunu söyleyen Şenlik, "Sürekli darbelerle birileri gelir birileri giderdi. Gelenler ve gidenler sürekli birbirlerine benzerdi. 15 Temmuz darbe girişimi ise bunlardan farklıydı. Bu kez halkın seçtiği, halkın desteklediği sivil bir yönetim iş başındaydı. Darbe yapmaya kalkışanlar ise ABD destekliydiler. Halk eskiden yaşadığı acıları tekrar yaşamak istemedi. Darbecileri kabullenmedi ve sokaklara döküldü. ‘Darbeye hayır.’ dedi. Tepkisini ortaya koydu. Ve darbeyi önledi." dedi.

"İnsanların sokağa çıkmasına asıl vesile olan şey imanlarıydı"

İnsanların sokağa çıkmasına asıl vesile olan şeyin imanları ve iman cevherleri olduğuna dikkat çeken Şenlik "Halkımız Müslümandır. Geçmişte biraz sindirilmişse de biraz bilgisiz bırakılmışsa da halkın özünde İslami ruh ve İslami bilinç vardır. Bu defa bu bilinç iyice nüksetti. Yani zulme, baskıya ve diktaya karşı bu bilinç kendini net bir şekilde gösterdi. Darbeye boyun eğmedi ve boyun eğmek istemedi. İman öyle bir cevherdir ki karşısında Allah’tan (Celle Celaluhu) başka güç tanımaz. Allah’ın (Celle Celaluhu) dışındaki güçlere ‘eyvallah’ demez. Halk, darbenin arkasında ABD’nin olduğunu biliyordu. Bu nedenle tepkisini ortaya koydu ve darbeye karşı çıktı." diye konuştu.

"Türkiye’de yaşanan bütün darbeler dış kaynaklı olmuştur"

Türkiye’de yaşanan bütün darbelerin dış kaynaklı olduğunu dile getiren Şenlik, sözlerine şöyle devam etti:

"Dış desteği olmayanlar Türkiye’de darbeye cesaret edemezler, buna tevessül edemezler. Darbeciler sürekli sırtlarını dışarıya dayamışlardır ve darbeleri bu şekilde yapmışlardır. Bu durum, darbenin gerçekleştiği bütün ülkelerde böyledir. Örneğin Mısır’da Sisi’nin yaptığı darbe halk değil dış desteklidir. ABD, Sudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı körfez ülkeleri Mısır’da darbe yapmışlardır. Mısır’da darbeciler hâlâ bunların desteği ile ayaktadır. Eğer bu ülkeler darbecilere yönelik desteklerini kesseler darbeciler bir ay bile ayakta duramaz."

"Halk meydanlara demokrasi için çıkmamıştır"

15 Temmuz darbe girişiminde halkın "Demokrasiye sahip çıkmak için alanlara çıktığını" iddia edenlerin söylemlerinin konuyu saptırmak ve sulandırmak olduğunu belirten Şenlik, son olarak şunları söyledi:

"Türkiye’de darbeye karşı çıkanlar demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara çıkmamışlardır. Böyle bir iddiada bulunmak konuyu saptırmaktır ve sulandırmaktır. Demokrasiye sahip çıkmak için alanlara çıkıldığını iddia edenler aslında kaybedenlerin algı operasyonuna kapılmışlardır. Darbeciler ya da darbeyi destekleyenler söz konusu zaferin Müslüman halkın zaferi olduğundan hoşlanmazlar. İslam’ın zaferi yerine 'demokrasinin zaferi' diyerek bir şekilde mağlubiyetlerini özümsemeye çalışıyorlar. Şu kesinlikle bilinmelidir ki bu zafer, Müslüman halkın zaferidir. Bu zafer, Müslümanların inancından kaynaklanan, zulme karşı boyun eğmeme, iman ile şeref ile yaşama bilincinin burada kendini net bir şekilde göstermesi ve gücünü ortaya koymasıdır. Bu fedakârlığı yapan halk çok değerli, itibarlı bir halktır. Yönetim bu halka birçok konuda borçludur. Bir insanın tankın önüne yatması, kendi canını feda etmesi, eli boş bir şekilde kurşuna karşı gitmesi iman gücünün göstergesidir. Elinde silahı olmayanların iman gücünün var olduğunun göstergesidir. Demek ki imandan gelen irade silahlı gücü de durdurabilir. Ki durduğuna da hepimiz şahit olduk." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55