,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Selçuk: "Filistin adım adım işgal altına alınmıştır"

Selçuk: "Filistin adım adım işgal altına alınmıştır"
ABD'nin Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıyacağı şer plana karşı basın açıklaması yapan Ergani’de vatandaşlar, ""Filistin adım adım işgal altına alınmıştır" dediler.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıyacağı şer plana karşı basın açıklaması yapıldı.

Ergani’de vatandaşlar ABD'nin Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıyacağı yönündeki tavrına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Camii Kebir’de öğle namazını müteakip düzenlenen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasını Memur Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk okudu.

İslam Coğrafyasında yaşanan acıların arkasında Batılı devletlerin bulunduğunu belirten Selçuk, “Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken; bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır.  İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Siyonistlerin adım adım Kudüs’ü ele geçirmeye çalıştığının altını çizen Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması; son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail'den değil Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak gördüklerini ifade eden Selçuk, İsrail'in bu cinayetlerini dillendirmenin antisemitizm olarak yaftalandığını belirtti.

“Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını ret ediyoruz.” diyen Selçuk, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler,  bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların mes’elesi değil; tüm İslam âleminin namusudur.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55