,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Sel nedeniyle ev ve ahırlar çöktü

Sel nedeniyle ev ve ahırlar çöktü
Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçesine bağlı birçok mahallede dün gece etkili olan sağanak yağmur, sele neden dolu. Derelerin taştığı, yolların göle döndüğü mahallelerde hayat adeta felç oldu.

Mardin'de dün gece bastıran sağanak yağışların sele dönüşmesiyle birçok mahalle sular altında kaldı, kerpiç yapılar çöktü. Selde, ölen ya da yaralanan olmazken ahırların çökmesi sonucu birçok hayvan telef oldu.

Sel nedeniyle Gökçe (Sellax), Dikmen (Hêşeri), Kaynarca (Tolık), Eşme (Meskeynter), Büyük Boğaziye (Boğaziya Mezın), Yalınkılıç (Xanika) mahallelerindeki yapılar başta olmak üzere yüzlerce ev, okul, işyeri su altında kaldı.

Sel sularına kapılan bazı araçlar sürüklenirken, birçok araç da mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar traktörlerin yardımıyla kurtarılmaya çalışıldı.

Eşme Mahallesi'nde kerpiçten yapılan bir ev ve ahırların çökmesi sonucu birçok hayvan telef oldu. Aşırı yağış nedeniyle ekili alanlar da sular altında kaldı.

AFAD ekipleri ise selin vurduğu bölgelerde hasar tespit çalışması başlattığı görüldü.

Hayatın durma noktasına geldiği mahallelerde hasar büyük olurken, dün geceden beri sel sularıyla mücadele eden mahalleli, zararlarının karşılanması için yardım talep ediyor.

"Birçok ev sular atlında kaldı"

İpek Mahallesi'nde birçok evin sular atlında kaldığını söyleyen Abdülhalim Çiftçi, "Gece saat 03.00'ten beri dışarıdayım. Selden dolayı birçok ev zarar gördü, tavuklar telef oldu. Emniyet, MARSU'yu aradım geldiler ama yapılacak bir şey yok. Her yer sular altında. Dün geceden beri elektrik yok, dün gece saat 10.00'da gitti hala gelmedi. Özellikle yerle bitişik olan evler sular altında kalarak zarar gördü."

"6 dönüm soğan, 20 dönüm buğday su altında kaldı ve tavuklar telef oldu"

Gece saat 03.00 sırlarında sel olduğunu belirten mahalleli Mehmet Kino, "Yaklaşık 6 dönüm soğan ve 20 dönüm buğday sular altında kaldı. Halen da yağmur devam ediyor. Büyükbaş hayvanları kurtardık ama bizim ve komşumun tavukları sel suyuna kapılarak telef oldular. Bazı komşularımızın da evlerini su bastığı için eşyaları kullanılamaz hale geldi. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." dedi.

"Evim çöktü, 100 bin TL hasar var"

Selden evinin çöktüğünü ve yaklaşık 100 bin TL zararının olduğuna ifade Eşme Mahallesi sakinlerinden Mehmet Kocaboğa, şunları söyledi:

"Evimiz kerpiçti ve çöktü. Buzdolabı, fırın, çamaşır, çekyat, klima, 50 tavuk ve diğer hayvanlar gitti. Evde bulunan tüm eşyalarımız göçük altında kaldığı için kullanılamaz halde. Hiçbir şeyimiz kalmadı, sadece kendimizi kurtarabildik. Ev çökmeden önce çatlak oluştu korkudan çıktık. Hem evimiz gitti hem de eşyalarımız... Üzerimizdeki elbiselerimizden başka hiçbir şeyimiz kalmadı. Anne babam her biri bir yere gitti. Kardeşimin kızı 2 kere bayıldı acile kaldırdılar. Çok mağdur olduk yetkililerden yardım bekliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55