,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Şekip Mosturoğlu'ndan CAS Bilgilendirmesi

Şekip Mosturoğlu'ndan CAS Bilgilendirmesi
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen yerlerin tanımı yapıldıktan sonra düzenlenen sohbet toplantısında CAS ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen yerlerin tanımı yapıldıktan sonra düzenlenen sohbet toplantısında CAS ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Mosturoğlu, geçen hafta içinde Trabzonspor yönetimin CAS'a yaptığı başvurunun basına yanlış yönlendirildiğini söyledi.  
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok'un uçakta kendileri ile seyahat ettiğini ancak şahit olmadığını kaydeden Mosturoğlu, ''Şahit de gösterilmedi. Şahit listeleri 1 ay evvel verildi. Bizim şahidimiz yoktu, Trabzonspor'un dinletmek istediği şahitler vardı. O şahitlerin tümünü reddetti CAS. Sonra ek bir liste verdiler, o listedeki şahitlerde reddedildi. Kamuoyu özellikle yanlış bilgi veriliyor. Bizim şahidimiz değildi, birtakım önemli görüşmeler yaptı. Kendisini uygun görürse ne görüşmeler yaptığını açıklar'' dedi. 
 
''TRABZONSPOR, CAS'TA TÜRKİYE'DE TFF'NİN VE  TAHKİM KURULU'NUN SİYASİ BASKI ALTINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ''
 
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında CAS'ta 4 tane dava olduğunu söyleyen Şekip Mosturoğlu, bunlardan birinde kendilerinin davacı olduklarını ifade ederek, '' UEFA'nın reddettiği talepler üzerine biz temyize gittik 28 Eylül'de. Bir de Trabzonspor'un UEFA'nın verdiği para cezasına karşı bir davası var. Bu 18'inde girdiğimiz dava Trabzonspor'un birtakım talepleriyle ilgiliydi. UEFA reddetmişti o talepleri, onun temyiz duruşmasıydı. Trabzonspor çok geniş bir sunumu var. Trabzonspor'un CAS'a sunumunun içinde en önemli kısım Türkiye'de TFF'nin ve Tahkim Kurulu'nun bağımsız olmadığı ve siyasi baskı altında olduğuydu. Siyasi yönlendirmelerle karar verildiği yönündeydi. Tabii ki biz bunun böyle olmadığını ifade etmeye çalıştık. Bunu şöyle yanlış buluyorum, eğer Trabzonspor'un böyle bir iddiası varsa Türkiye'de de dillendirmesi gerekecek. Çıkıp açıklamalarında 'Siyasetin federasyon ve kurulları üzerinde etkisi var', o zaman biz de samimiler deriz. Bizim kumpasla ilgili bir savunma yaptığımızı söylüyorlar'' diye konuştu.
 
''1-2 AY SONRA CAS'TAN KARAR ÇIKACAK''
 
'CAS yargılamayı zaten çok kısıtladı. İki konu üzerinde duruyor' diyen Şekip Mosturoğlu, ''Bir tanesi taraf ehliyeti, yani Trabzonspor'un böyle dava açma yetkisi var mı diye. Diğeri de UEFA ve CAS'ın Fenerbahçe'ye böyle bir ceza vermeye yetkisi var mı yok mu? Duruşmanın başında panelin başkanı adına basında "Fenerbahçe'yi suçlu buldu" diye yanlış haberler oldu. Duruşmanın başında yargılamanın bu kadar kısıtlı olacağını söyledi. Daha önce belirlenen zaman dilimleri aşılmadı. Türkiye'ye yansıtıldığı gibi bir ortam yoktu. Karar verildiğinde herkes görecek. 1-2 ay sonra karar çıkacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55