,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Şehzadebaşı Camii'nde Hafızlık yarışması yapıldı

Şehzadebaşı Camii'nde Hafızlık yarışması yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığının gözetiminde Envar El Kur'an Vakfı tarafından Şehzadebaşı Camii'nde düzenlenen 43 ülkeden üç bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Hafızlık yarışmasına Türkiye, Mısır ve Suriye’den jüri üyeleri yer aldı.

​Diyanet İşleri Başkanlığının Gözetiminde Envar El Kur'an Vakfı tarafından Şehzadebaşı Camii'nde Kur'an-ı Kerim Hafızlık yarışması yapıldı.

Mimar Sinan'ın çıraklık eseri olan İstanbul Fatih'teki tarihi Şehzadebaşı Camii'nde Kur'an-ı Kerim Hafızlık yarışması yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının gözetiminde Envar El Kur'an Vakfı tarafından düzenlenen 43 ülkeden üç bin kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada Türkiye, Mısır ve Suriye’den jüri üyeleri yer aldı.

Öğle namazından sonra başlayan yarışmaya birçok farklı İslam ülkelerinden yarışmacı ter döktü.

Jüri üyeleri karşısında heyecana gelerek zaman zaman zorlandığı yarışma bugün sona erdi ve yarın akşam iftarda yapılacak törenle dereceye girenler ödüllerine kavuşacak.

Merkezi İstanbul’da bulunan Envar El Kur’an Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Ghonem, vakfın hedef kitlesinin tüm İslam ülkeleri olduğunu söyledi

Amaçlarının Kur’an-ı Kerim'i sevdirmek ve hizmeti yapmak olduğunu belirten Ghonem, "Türkiye’de yaşayan Mısırlı muhacirler olarak, bize kucak açmasından dolayı duyduğumuz memnuniyete karşılık, biz de bir vakıf kuralım ve Türkiye halkına hediye edelim istedik. Türkiye’de Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyen çok genç var. Envâr El Kur’an Vakfı olarak biz istiyoruz ki, hem vakıf merkezinde hem de elektronik ortamda Kur’an-ı Kerim’i bütün kalplere nakşedelim." dedi.

"Hedefimiz, Kur’an-ı Kerimin hayatı şekillendiren bir kitap olduğunu bütün İslam âlemine anlatmaktır" diyen Ghonem "Biz vakfı, Kur’an-ı Kerim'in sadece okunmak için değil hayata yön veren bir kitap olduğunu anlatmak için kurduk. Bu sene Ramazan’da dünden itibaren başladığımız görüşmede uluslararası olarak ilk defa düzenlediğimiz bir yarışmadır. Bundan sonra inşallah yapacağımız hafızlık yarışmalarında bütün İstanbul âlemini kapsayacaktır. Kur’an-ı Kerim hafızlık yarışmasında bu sene 43 ülkeden 3 bin hafız başvurdu. Bugünkü yarışmadan sonra yarın ödül töreniyle yarışmamız son bulacak. Yapılan teveccühten ve Türkiye’nin bize vermiş olduğu fırsattan dolayı çok teşekkür ederiz. Biz istiyoruz ki Türkiye’de de Abdülbasit gibi ve buna benzer karilerin okuyabileceği şekilde hafızlar yetişsin. Aynı zamanda Envâr El Kur’an vakfı olarak, imamlara, müezzinlere, imam hatiplere ve ilahiyat fakültelerine vakıf merkezinde ve farklı yerlerde Arapça eğitimi de veriyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

'HÜDA PAR kazanırsa halkımız kazanacaktır'

'HÜDA PAR kazanırsa halkımız kazanacaktır'

'HÜDA PAR kazanırsa halkımız kazanacaktır'

'HÜDA PAR kazanırsa halkımız kazanacaktır'

'HÜDA PAR kazanırsa halkımız kazanacaktır'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55