,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik: Her Müslümanın kalbinde şehitlik ve şehadetin olması gerekir

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik: Her Müslümanın kalbinde şehitlik ve şehadetin olması gerekir
Şubat ayı şehadet ayı olması münasebetiyle açıklamalarda bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehidin tanımının Kur'an-ı Kerim'de belirtildiğini ifade ederek sırf Allah yolunda öldürülenlerin şehid olduğunu söyledi.

Birçok İslam alimi ve dava adamının İslam davası uğruna canını feda ettiği şubat ayının şehadet ayı ilan edilmesi münasebetiyle Şehitler Kervanı Platformu, ülke genelinde birçok etkinlik düzenliyor.

Şubat ayı şehadet ayı olması dolayısıyla şehitlik ve şehadet kavramları hakkında konuşan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, her Müslümanın kalbinde şehitlik ve şehadetin olması gerektiğini belirterek İslam davası yolunda öldürülenlerin şehid olduğuna vurgu yaparken ırkçılık veya milliyetçilik gibi düşünceler uğruna öldürülenlerin bu kapsama alınmadığını ayet ve hadisler ışığında açıkladı.

"Şehitlik ve şehadet Müslüman bir insanın ulaşabileceği en son gayesidir"

İslami topluluklarca şubat ayının şehadet ayı olarak telakki edildiğini ve her şubat ayında Şehitler Kervanı Platformu olarak çeşitli illerde salonlarda düzenledikleri programlarla şehitliği ve şehadeti anlattıklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Şehitlik ve şehadet bir toplum tarafından özümsenmişse, şehitlik o toplum için en yüce değerlerden biri olmuşsa muhakkak ki o toplum maddi ve manevi olarak asla köle edilemez. Çünkü şehitlik ve şehadet Müslüman bir insanın ulaşabileceği en son gayesidir ve her Müslümanın kalbinde şehitlik ve şehadetin olması gerekir. Çünkü Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu vesselam hadisi şeriflerinde kalbinde şehid olmayı arzulamadan ölen bir insanın nifak üzere olduğunu; ayrıca her kim de şehidliği arzu edip dua eder ve çalışırsa, şehid olmazsa bile Cenab-ı Allah'ın ona şehid sevabı verdiğini bize bildiriyor."

Şehid ve şehadet kavramlarının tanımını ayet ve hadisler ışığında açıklayan Çelik, "Tabii ki burada şehid kimdir? Şehadet nedir? kavramları da ortaya çıkıyor. Allah Celle celaluhu ayeti kerimede 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.' buyuruyor. Bu ayeti kerimede bir hasr vardır, yani şehitliğin tarifi yapılıyor. Ayette 'Allah yolunda' kaydı vardır ve Allah yolunda olmadığı sürece öldürülmenin şehidlik olmayacağını bildiriyor. Şehidlik İslam'dan önce olmaya bir kavramdı, İslam'la birlikte geldi. İslam'dan kasıt Allah'ın gönderdiği tüm semavi şeriatları kastediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Peygamberle birlikte ona iman eden insanlar İ'la-i Kelimetullah için mücadele etmiş, bu uğurda canlarını seve seve vermişlerdir"

Çelik, "Dolayısıyla sırf vatanı veya ırkçılığı-milliyetçiliği için ölenler bunun dışında kalıyor. Nitekim bunu Peygamber Aleyhisselatu vesselam söylüyor. Eğer bir kavramın kaynağı İslam, din ve vahiy ise o kavramı en iyi açıklayan yine vahiydir. Dolayısıyla diğerlerinin söylemi pek bir anlam ifade etmiyor. Şehidlik Allah katında çok değerli bir şeydir. Çünkü ayet-i kerimede Allah 'Nice Peygamberler ve onlarla beraber rabbani alimler, Allah yolunda savaştılar. Onlar, Allah yolunda başlarına gelen sıkıntılardan dolayı gevşemediler, zaafa düşmediler ve düşmana boyun eğmediler. Allah, sabredenleri sever.' diye buyurur. Demek ki gönderilen her Peygamberle birlikte ona iman eden insanlar ve rabbani alimler İ'la-i Kelimetullah için mücadele etmişler ve bu uğurda canlarını seve seve vermişler." dedi.

Şubat ayı içerisinde düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısı yapan Çelik, "İçerisinde bulunduğumuz şubat ayında Malcolm X, Üstad Hasan El Benna, Şeyh Zeki, Molla Gıyasettin Barlak gibi buna benzer onlarca alimlerimiz, dava önderleri ve erleri bu ayda şehadet şerbetini içtiği için İslami camialar, İslami STK'lar ve mütedeyyin insanlar tarafından 'Şubat Ayı Şehadet Ayı' olarak gösterilmiş ve bu ayda şehitlik ve şehadetin önemine dair bir dizi konferans ve seminerler veriliyor. Bizde Şehitler Kervanı Platformu olarak bu ay içerisinde birçok il ve ilçelerde şehitlik ve şehadeti anlatan konferans ve seminerler vereceğiz. Duyarlı bütün kardeşlerimizi de şimdiden seminerlerimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55