,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Şehid Yasin'in babası, saldırılarda görevini ihmal eden yetkililerin yargılanmasını istedi

Şehid Yasin'in babası, saldırılarda görevini ihmal eden yetkililerin yargılanmasını istedi
Şehid Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, 6-8 Ekim saldırılarında görevini ihmal eden dönemin kolluk kuvvetleri ve yetkililerin de yargılanması gerektiğini söyledi.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki katliamında şehid edilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak ve Turan Yavaş için anma programı düzenlendi.

Şehidlerin metfun bulunduğu Yeniköy Asri Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet ile şehid aileleri ve sevenleri katıldı.

Anma programının ardından Şehid Yasin'in babası Fikri Börü ile HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu İLKHA'ya konuştu.

6-8 Ekim olaylarında Yasin ve arkadaşlarının kurban eti dağıtmaya giderken vahşice katledildiğini hatırlatan Börü, "Bu vahşeti bize yaşatan HDP-PKK ve her başka kim varsa, Allah onları da aynı şekilde yaksın. Yasin'in ne suçu vardı 6-8 Ekim olaylarında siz vahşice onu katlettiniz? Allah'ın izniyle hem bu hem de öbür dünyada kimin suçu varsa cezasını alacaktır." dedi.

"O dönemin kolluk kuvvetlerindeki yetkililerinde cezaları almaları lazım"

Geçtiğimiz hafta yeniden başlatılan 6-8 Ekim soruşturmasına da değinen Börü, "Yakın zamanlarda gözaltına alınanlar, cezaevlerinde cezalarını çeksinler. Aynı şekilde Yasin ve arkadaşlarına sahip çıkmayan o dönemin kolluk kuvvetlerindeki yetkililerin ve müdahale etmeyen polislerin de yargılanması, cezalarını almaları lazım." ifadelerini kullandı.

"6-8 Ekimde hak ile batıl, zalim ile mazlum birbirinden daha keskin çizgilerle ayrıldı"

Yapıcıoğlu ise, aradan geçen 6 yıla rağmen acılarının taze olduğunu belirterek, "6 değil 666 yıl da geçse olaylara tanık olan insanlar, yaşananları asla unutmayacaklardır. Tarih boyunca nasıl ki Kerbela şehitlerine rahmet, Yezid'e ve onun taifesine lanet okunuyorsa aziz şehidlerimize de tarih boyunca rahmet, katillerine lanet okunacaktır." diye konuştu.

6-8 Ekim'in bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "6-8 Ekim'de hak ile batıl, zalim ile mazlum birbirinden daha keskin çizgilerle ayrıldı. Şehidlerin mübarek kanı belki öyle bir tufan koparacak ki o zalimlerin yakalarını inşallah hiçbir zaman  bırakmayacaktır." dedi.

Katliam günü ile bugünkü söylemleri arasında ikiyüzlü tavır sergileyenlere atıfta bulunan Yapıcıoğlu, "İlk başlarda bu mazlum şehitlere iftira ederek 'onlar da kalabalığın üzerine balkonlarda sopa, bıçak, atıyorlardı' diye onları karalama çabası içerisinde olanlar, şu anda mazlumca şehit olduklarını söylüyorlar ve sadece bu işten sıyrılmaya çalışıyorlar. Ben öyle inanıyorum ki Allah-u Teala'nın gazabı onları öyle bir kuşatacak ki bir müddet sonra bu olayın müsebbibi olmalarından dolayı kendi kendilerine lanet edeceklerdir. Ama insanlığını kaybetmemiş hem yer hem de gök ehli, bu zalimlere lanet okumaya devam edecektir." diye belirtti. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55