,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Şehid Furkan Doğan kabri başında dualarla anılmaya devam ediyor

Şehid Furkan Doğan kabri başında dualarla anılmaya devam ediyor
​Şehid Furkan Doğan, Kayseri’de bulunan kabri başında dualarla anılmaya devam ediyor.

 

Kayseri’de faaliyet gösteren; Beytül Makdis, Mirasımız Derneği ve Kudüs ve Mescid-i Aksa dernekleri tarafından organize edilen program ile Şehid Furkan Doğan kabri başında dualarla anıldı.

Beytül Makdis Derneği Başkanı Fevzi Konaç, salgın nedeniyle Şehid Furkan Doğan’ı kalabalık bir şekilde kabri başında 2 yıl anamadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Şehidimiz Furkan Doğan'ın kabri başında bundan üç yıl önce 2019 yılında yapmış olduğumuz anma programından sonra salgın süreci nedeniyle bu programları yapamıyorduk. Furkan, bundan 12 yıl önce 31 Mayıs’ta şehid oldu, ondan dört gün sonrada Türkiye’ye ve Kayseri’ye intikal etti, dört Haziran’da da Furkan Doğan’ı defnettik.. Dolayısıyla aradan 12 yıl geçtikten sonra, tam da toprağa verildiği bugün Furkan’ın kabri başında öncelikle gençlere, Furkan gibi gençler bu coğrafyadan çıksın, yetişsin diye bir mesaj vermek istedik. Daha sonra Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın yaklaşık olarak 80 yıldır çektiği azaba, işkenceye tabii tutulduğu zulme dair toplumda bir bilinç oluşturmak istedik. Kayseri’de faaliyet gösteren üç Kudüs derneği üzerinden gençlere Kudüs ve tarihi bağımızı, bu anlamda coğrafi bağımızı ve manevi bağımızı anlatmak anlamında Şehid Furkan Doğan'ın şehadet yıl dönümünü fırsat bilerek bu anlamda bir araya gelmeye gayret ettik."

Şehid Furkan Doğan kabri başında dualarla anılmaya devam ediyor

Beytül Makdis Derneği Başkanı Fevzi Konaç

“Rol model olarak bir Furkan Doğan yüreği inşa edebilmek amacımız”

Konaç, “Onlarca okuldan gençlerimiz geldi. Rol model olarak bir Furkan Doğan yüreği inşa edebilmek için yaptığımız mücadele sonucu çok güzel bir gençlik kitlesine ulaşmayı murad ediyoruz. Bizler dernekler olarak, okullarda özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili manevi bağımızı ifade ederken, tarihi bağımızı ifade ederken, orada yaşanan acılara dikkat çekmek ve Kudüs’ü yeniden özgür kılmak için bir şeyler yapmak gerektiğini ifade etmek, bir mesaj verebilmek için çalışıp, gayret ediyoruz. Galiba bugün onun semerelerini gördük, burada yüzlerce genç, Şehid Furkan Doğan abilerini tanıma fırsatı buldular, dolayısıyla Türkiye’nin sadece Türkiye den ibaret olmadığını, yeryüzünde nerede bir mazlum, canı yanan bir Müslüman varsa, onun derdini dertlenmek, onun hüznünü yüreğimiz de hissetmek, bu gönül coğrafyamızdaki bütün zulümlere ve acılara belki ilaç olabilmek anlamında yüreklerine bir hedef ve ideal koyabilmek anlamında Furkan Doğan’ın çıktığı Mavi Marmara yolculuğunu bir şekilde onlara anlatmak ve duyurmak anlamında bir vesile oldu bugün. Dolayısıyla bütün katılımcılara teşekkür ediyorum, Talas Belediyesine ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, önemli bir destek verdiler. Bundan sonra Mavi Marmara yürüyüşüne devam edecek, misyonunu anlatmaya devam edecek. Şehid Furkan gönüllü gençler ve nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Onlar vasıtasıyla da inanıyorum ki yeryüzündeki bütün mazlum coğrafyalar Anadolu’yu umut bilmeye devam edecek, bu mesajı da tarihsel süreçte kıyamete kadar bu coğrafyaların gençleri ileriye taşıyacaklardır diye umut ediyorum. Bugün Furkan’ın kabri başında tüm bu programa katılanlara teşekkür ediyorum, umarım hayırlara vesile olur.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55