,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Şehid Aytaç Baran şehadet yıldönümünde kabri başında yâd edildi

Şehid Aytaç Baran şehadet yıldönümünde kabri başında yâd edildi
PKK'lılar tarafından 5 yıl önce bir suikast sonucu şehid edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, ailesi ve sevenlerince kabri başında rahmet ve minnetle yâd edildi.

 

9 Haziran 2015'te PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın şehadet yıldönümünde kabri başında bir araya gelen ailesi ve dava arkadaşları şehidin aziz ruhuna Fatihalar okuyarak dualar etti.

Şehadetinin sene-i devriyesi nedeniyle şehidin kabrini ziyaret eden dava arkadaşları, Şehid Aytaç Baran'ı, mezarı başında Yasin Suresi'ni okuyarak rahmet ve minnetle yâd ettiler.

Şehid Aytaç Baran şehadet yıldönümünde kabri başında yâd edildi

Coronavirus salgınının tehlike arz etmesi nedeniyle sosyal mesafe kuralına riayet edilen buluşmada, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut bir konuşma yaptı.

 

Şehid Aytaç Baran şehadet yıldönümünde kabri başında yâd edildi

"Toplumu beraber ıslah etmeye çalıştığımız kardeşlerimiz gencecik yaşlarında toprağın altına girdiler"

Şehid Aytaç Baran'ın mezarı başında toplananlara bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, "Muhterem kardeşlerim! Şehadetinin 5'inci sene-i devriyesinde bir kez daha canımız, ciğerimiz ve kardeşimiz Şehid Aytaç Baran'ın mezarı başındayız. Hemen yanı başında öğrencisi Şehit Yasin'imiz, küçüğümüz, gencimiz ve yanı başındaki arkadaşları Şehid Turan, Şehid Hasan ve Şehid Riyad ve ismini burada anamayacağımız yüzlerce, binlerce şehidiyle bir kez daha bizleri mezarları başında topladı. Dünyanın geçiciliği, faniliği bir kez daha kendini gösterdi. Birkaç yıl evvel beraber yediğimiz, içtiğimiz; şu toplumu ve şu gençleri beraber ıslah etmeye çalıştığımız kardeşlerimiz gencecik yaşlarında mezarlara, toprağın altına girdiler. Ben inanıyorum ki, Habibun-Neccar kısasında geçen; 'Hani o kavmi kendisini şehid ettiği ve cennete girdiği zaman, keşke kavmim benim geldiğim yeri bilseydi.' şeklindeki Kur'anî beyana Şehid Aytaç, Şehid Turan ve Şehid Yasin de katılıyor." ifadelerini kullandı.

 

Şehid Aytaç Baran şehadet yıldönümünde kabri başında yâd edildi

Aytaçların, Yasinlerin ve Turanların yolunu takip eden gençlere seslenen Turgut, "Şu an toplumda ahlaktan, Kur'an-ı Kerim'den ve İslam'dan uzak yüzlerce binlerce gencimiz var. Gelin her birimiz birer Yasin, birer Aytaç olalım ve bu insanlara gidelim. Onlarla ilgilenelim ve bunlara doğru yolu anlatalım ki, hem dünyaları kurtulsun hem de ahiretleri kurtulsun. Rabbim Şehid Aytaçlar ve Şehid Yasinler gibi yetişen gençleri ziyadeleştirsin, bu toplumu şu an içinde bulundukları mevcut karanlıktan kurtarsın, hak, adalet, huzur ve İslam'ın hükümferman olduğu bir döneme ulaştırmaya vesile kılsın. Zira şu an İslam coğrafyasının ve dünyanın durumu ortada. Aytaçları, Yasinleri Turanları ve Riyadları bekliyorlar. Bundan dolayı gelin hep beraber Aytaç olalım ve bizleri vahşice katleden insanların ailelerine ve arkadaşlarına ulaşalım, onları o girdaptan, dünya ve ahiret cehenneminden kurtaralım." diye konuştu.    

Şehid Aytaç Baran şehadet yıldönümünde kabri başında yâd edildi

"Ben oğlumla gurur duyuyorum zira saygıyı ondan öğrendim"

Oğlunun İslam'a bağlı biri olduğu için katledildiğine vurgu yapan Şehid Aytaç'ın babası Mehmet Baran, "Gençlerin, Şehid Aytaç'ın, Yasin'in, Hasan'ın, Hüseyin'in yolundan gitmelerini istiyorum. Çünkü cahil insanların İslam ve Kur'an yoluna girmeleri için buna ihtiyacımız var. 5 yıldır oğlumu unutamıyorum.  Ben oğlumla gurur duyuyorum. Ben babası olarak saygıyı ondan öğrendim. Aytaç İslam'a bağlıydı ve İslam'ı anlattığı için bazı çevreler onu çekemedi ve onu katletti. Zira benim oğlum hırsızlık yapmadı, kimseye bir kötülük yapmadı. Benim oğlum Kur'an-ı Kerim dersi veriyordu. Kur'an-ı Kerim yolunda yürüdüğü ve bu uğurda şehid olduğu için teselli buluyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55