,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Şehid Aytaç Baran kabri başında anıldı

Şehid Aytaç Baran kabri başında anıldı
9 Haziran 2015'te PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, şehadetinin yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında rahmet ve minnetle yâd edildi.

foto-galeri.jpg

​​PKK tarafından 4 yıl önce uğradığı bir suikast sonucu şehid olan Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, ailesi ve sevenlerince kabri başında rahmet ve minnetle yâd edildi.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından Yeniköy Mezarlığında düzenlenen anma programı Yasin-i Şerif'in okunması ile başladı, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Şeyhmus Tanrıkulu'nun konuşmasıyla devam etti.

Tanrıkulu, konuşmasına 6-7 Ekim 2014 saldırılarında şehid olan Yasin Börü ve arkadaşları, Aytaç Baran ile 90 yıllarda PKK tarafında katledilen şehidleri yad ederek başladı.

İslam coğrafyasının bir kısmının bugün işgal altında olduğunu, işgal altında olmayan İslam ülkelerinin de işgal ile karşı karşıya olduğunu belirten Tanrıkulu, "Emperyalizm bugün medya, ekonomi ve kültürel alandaki savaşlar ile yeryüzünde İslam'ı ve İslam'ın şiarlarını ortadan kaldırmak istiyor. Bunu yaparken elindeki maddi gücü ve silah sanayisindeki üstünlüğünü kullanarak yapmak istiyor. Yeryüzünün mazlum ve mustazafları olan başta Müslümanlar ne ekonomik olarak ne finans kaynakları olarak ne de silah üstünlüğü olarak onlarla kıyas edilemeyecek derecede daha alt seviyededirler. Allah'ın hür olarak yaratmış olduğu kulları kendilerine köle etmek isteyen bu zalimler şunu unutmamalıdır. Halit Bin Velit, İslam düşmanları ile karşılaşınca, 'Sizin hayatı ve şarabı sevdiğiniz gibi ölümü seven bir orduyla size geldim.' derdi. Bize düşen aynı sorumlulukla hareket etmektir. Unutmayalım, bu davanın sahibi Allah'tır ve zafer de Allah katındadır." dedi.

"Bütün güç ve kuvvetimizi kullanarak İslam'a hizmet etmekle mükellefiz"

Tanrıkulu, "Hepimizin gayesi İslam'a hizmet etmektir. Bütün imkanlarımızı seferber ederek, bütün güç ve kuvvetimizi kullanarak İslam'a hizmet etmekle mükellefiz. Hep beraber içinde yaşadığımız bu gemiyi delmeye çalışanlara karşı bizim mutlaka engel olmamız lazım. Hem bölgemizde hem ülkemizde bu gemiyi delmeye çalışan emperyalist, işbirlikçi hainler vardır. Bunlar kendi halklarının, kendi ülkelerinin menfaatlerini değil emperyalist ülkelerin emirlerine göre hareket etmektedirler. Hayatın her alanında; sanatta, ekonomide, sosyal ve siyasi alanda kısacası var olduğumuz her yerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz varken onlar o kötü niyetlerine, emellerine kavuşamayacaklar. Biz yaşadığımız müddetçe bu zalimlerle mücadelemiz de devam edecektir. Burada başımıza gelebilecek bela ve musibetlere karşı sabredeceğiz. Sabrın sonu selamettir, sabrın sonu zaferdir." ifadelerini kullandı.

Aziz İslam davası uğrunda şehid olanlarla birlikte bugün kendisini rahmet ve minnetle andıkları Şehid Aytaç Baran'ın da İslam'a hizmet etme yolunda her türlü fedakarlığı gösterdiklerini vurgulayan Tanrıkulu, "Onun iman ettiği ve topluma götürdüğü davanın esaslarından biri de Kur'an ve sünnettir. Kur'an ve sünnete dayanmayan hiçbir yapının, partinin, camianın, devletin meşruiyeti yoktur." diye konuştu.

"İçinde yaşadığımız topluma karşı sorumluluğumuzun bilincinde hareket etmemiz gerekir"

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçinde yaşadığımız topluma karşı, ülkemize karşı sorumluluğumuzun bilincinde hareket etmemiz gerekir. Toplumumuzun maddi ve manevi imarı için çaba ve gayret göstermeniz gerekiyor. Camilerimize, İslam'ın şiarlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Emperyalist ülkeler, İslam ülkelerini işgal ettiği ve işgal etmeye devam ettiği bir dönemde İslam ümmeti olarak bizim bir araya gelmemize engel olan bütün ihtilaflarımızı ortadan kaldırmamız lazım. Her türlü mezhepçilik, ırkçılığa, ulusalcılığı karşı kardeş olmamız lazım."

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda Aytaç Baran'ı katledenler ve arkasındaki yapılar telin edildi.

Anma programına Şehid Aytaç Baran'ın ailesi, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, İl Başkanı Osman Aktaş, 6-7 Ekim 2014 saldırılarında katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş'in aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehidin birçok seveni katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55