,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Sayıştay Mardin'de eğitim programı düzenleyecek

Sayıştay Mardin'de eğitim programı düzenleyecek
Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi adıyla düzenlenecek programın Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliği ve ev sahipliğinde düzenleneceği belirtildi.

Sayıştay Başkanlığı, Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi isimli programını Mardin'de düzenleyecek.

Sayıştay Başkanlığı tarafından 2-6 Nisan 2018 tarihlerinde Türkiye'deki üniversitelerin strateji, idari, mali, yapı, teknik, sağlık, kültür ve spor daire başkanlıkları ile döner sermaye, sosyal tesis işletme müdürlükleri personeline yönelik eğitim programı gerçekleştirilecek.

Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi adıyla düzenlenecek programın Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliği ve ev sahipliğinde düzenleneceği belirtildi.

Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker ile Sayıştay Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı'nın katılım göstermesinin beklendiği ve 4 gün sürecek eğitim programında 5018 sayılı Kanun, Kamu İhale, Harcırah ve Ek Ders Mevzuatı'nın yanı sıra bilimsel araştırma projeleri, Sayıştay denetim bulguları ve döner sermayeli işletmeler ve sosyal tesisler konularında kamu çalışanlarına bilgilendirme yapılacağı öğrenildi.

Sayıştay’ın kamu kaynaklarının etkin yönetiminde öncü ve kurumsal yönetimde diğer kamu kurumlarına örnek bir kurum olduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, kurum yönetiminde hesap verebilirlik, saydamlık, etkinlik, katılımcılık, eşitlik, tutarlılık, hukukun üstünlüğü, bilimsellik gibi iyi yönetim ilkelerinin vazgeçilmez unsurlar olduğunu söyledi.

Türkiye'de bulunan 39 üniversitenin katılım göstereceği Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi'ne ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ağırakça, düzenlenecek eğitim programının kamu idarelerine ve özelde üniversite idarecilerine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Ağırakça, üniversite idaresi olarak Mardin Artuklu Üniversitesi çalışanlarının verimlilik düzeylerini yükseltmek, gelecekteki görev ve sorumluluklarını daha iyi yerine getirebilmelerini sağlamak için bilgi, deneyim ve becerilerini arttırmayı amaçlayan eğitim çalışmalarının periyodik olarak yürütüldüğü bilgisini verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55