,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Savcı Sayan: Ağrı kadim bir şehir, kadim bir halktır

Savcı Sayan: Ağrı kadim bir şehir, kadim bir halktır
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre aldığı 25 bin 789 oy ile yüzde 55,60 ile Ağrı Belediye Başkanlığına Savcı Sayan seçildi.

​Seçimlerde en yüksek oyu alarak Ağrı Belediye Başkanı olan Savcı Sayan, sosyal medyada Ağrı'ya hakaret edenlere cevaben, Ağrı'nın kadim bir şehir olduğunu, Ağrı'ya hakaret etmenin kimsenin haddine olmadığını vurguladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre aldığı 25 bin 789 oy ile yüzde 55,60 ile Ağrı Belediye Başkanlığına Savcı Sayan seçildi.

Seçim değerlendirmesi yapan Sayan, Türkiye'de HDP'ye, hiç kimsenin göremediği tarihi bir fark attıklarını, bundan sonra herkesim ile kucaklaşacaklarını ve memleket için hizmet edeceklerini belirtti. Ağrı'ya sosyal medya üzerinden hakaret eden Mirgün Cabas'a da cevap veren Sayan, memleketlerine hakaret edenlere halk sandıkta iyi cevap verdiğini belirtti.

"Bana oy vermiş, vermemiş herkes benim kardeşimdir"

"Ağrı halkı çok büyük bir teveccüh gösterdiği için zafer kazandık." diyerek sözlerine başlayan Sayan, sözlerini yerine getirmek için gayret edeceğinin altını çizdi.

Sayan, "Ağrı halkı dünyaya tarihini yeniden yazdırdı. İnşallah çok başarılı bir şekilde onlara hizmet edeceğiz. Ağrı bizi baş tacı etti. Biz onların evladıyız, biz onlarla gurur duyuyoruz. Allah beni onlara karşı mahçup etmesin. Ağrı'yı iyi bir yere getirmek için gece gündüz çalışacağım. Ağrı halkı beni sevdi, ben zaten onları seviyorum. Ağrı halkına anlattık. Ağrı'nın hizmete ihtiyacı olduğunu söyledik. Türkiye'de hiç kimsenin göremediği tarihi bir fark attık HDP'ye. Bu saatten sonra bana oy vermiş, vermemiş herkes benim kardeşimdir. Atamızın, babamızın bize vermiş olduğu terbiye gereği edepsizlik yapmayarak bu halka hizmetten başka bir gayemiz olmayacak." dedi.

"Ağrı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden"

Eski televizyon sunucularından Mirgün Cabas'ın, 'Bana n'aber, Savcı Sayan kazandı' diye gelmeyin. adamın bundan sonra yaşayacağı yer ağrı arkadaşlar. başka sözüm yok." hakaretine tepki gösteren Sayan, Ağrı'nın kadim bir şehir olduğunun altını çizdi.

Ağrı'nın Türkiye'de en güzel şehirlerden olduğunu söyleyen Sayan, "Ağrı'yı kötülemiş. Ağrı Türkiye'nin en güzel şehri. Biz Ağrı ile gurur duyuyoruz. Gereken cevabı verdim, vereceğim. Ağır halkı da gereken cevabı zaten verdi. Ağrı'yı küçümsemek kimsenin babasının haddine değildir. Ağrı hakkında kötü konuşanlara gereken cevabı vereceğiz. O adam zaten gündeme gelmek istiyor bizim üzerimizden. Ağrı'ya hakaret etme hakkı yoktur. Köpeklerin ağız çırpmasıyla deniz kirlenmez. Ağrılılarda bu kişiye karşı gereken cevabı verdi. Ağrı kadim bir halktır, kadim bir yerdir. İyi ki Ağrılıyım, Ağrı'da doğmuşum. İyi ki bu kadar Ağrılı etrafında var. Cumhurbaşkanı beni aradı dün gece saat 2 civarında. 'Siz bir zafer kazandınız Ağrı'da. Bundan sonra ekipleri hazırlıyorum oraya gönderiyorum, Ağrı yeniden canlandıracağız. Ağrı'yı parlayan yıldız şehir yapacağız. Siz bizi izlemeye devam edin biz Ağrı için çok güzel şeyler yapacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55