,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Şanlıurfalılar: "Hazreti Muhammed'i seven herkes bu etkinliklere katılmalı"

Şanlıurfalılar: "Hazreti Muhammed'i seven herkes bu etkinliklere katılmalı"
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" adlı mevlid etkinliğine katılan Şanlıurfalılar, Hazreti Muhammed'i seven herkesin mutlaka bu etkinliklere katılması gerektiğini belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Şanlıurfa'da düzenlediği mevlid etkinliğine katılanlar, Hazreti Muhammed'i seven herkesin mutlaka bu etkinliklere katılması gerektiğini belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından GAP Arena (şehir stadyumu) miting alanında düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mevlid etkinliğine katılanlar, bu gibi etkinliklerin insanlar arasında birlik ve beraberliği tesis ettiğini söylediler.

Etkinliğe katılmak amacıyla Siverek'ten gelen Mevlüt Gümüştaş, bu programların sayısının artmasını istediklerini belirtti.

Gümüştaş, "Siverek'ten bu etkinliğe katılıyorum. İstiyoruz ki bu programlarımız ilçelerde, beldelerde ve köylerde de yapılsın. Peygamber Efendimizi anlatmamız, bizim için hayır kapısını açmamıza vesile olsun. Bu hayırlı etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Mahmut Gündaş ve Nihat Nesil, etkinliğin coşkulu geçtiğini ve bu gibi etkinlikler devamlı olarak yapıldığı takdirde topluma fayda getireceğini kaydetti.

"Hazreti Muhammed'i anmaktan daha güzel bir şey olmaz"

Düzenlenen bu etkinliklerle insanların bilinçlendiğine dikkati çeken Zeynep Demir, şunları söyledi: "Bu etkinliklerin devamını diliyorum. Çok mutlu oldum, çok güzel bir etkinlikti. Bütün insanlarla bir arada olmamız bin kat daha güzel. Tanımadığın insanlarla beraber Peygamber Efendimize salavatlar getiriyoruz, çok güzel bir duygu. Bu etkinlikler, Allah'ın, Peygamber Efendimizi ne kadar üstün kıldığını bize gösteriyor. Bu etkinliklerin yılda bir sefer olmasını istemiyorum. Her hafta olsa her hafta da geliriz. Çünkü bu etkinliklerle insanlar bilinçleniyor. Her bir bilgi insanın yararınadır. Buraya geldik, beraber salavatlar ve tekbirler çektik. En güzeli, Hazreti Muhammed'i andık. Bundan daha güzel bir şey olmaz."

"Hazreti Muhammed'i seven herkes bu etkinliklere katılmalı"

Böyle bir günde Hazreti Peygamber hatırlandığı için çok sevinçli olduğunu anlatan Medine Yamuç, "Çok mutluyuz. Bu güzelliği nasip eden Allah'a hamt olsun. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hazreti Muhammed'i seven herkes bu etkinliklere katılmalıdır. Hazreti Muhammed'i anlayana her şey yeter. Bu etkinliklerin olması çok güzel bir şey. Allah bu güzellikten hiç kimseyi eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

"Bu etkinlikte birlik ve beraberliği yaşadık"

Bu gibi etkinliklerin her zaman yapılması gerektiğini dile getiren Emine Demir ise "Bu kadar zamandan sonra kutlu doğum atmosferini yaşamak çok mutluluk verici. Böyle bir etkinlik düzenlendiği için çok mutlu olduk. Keşke bu gibi etkinlikler her zaman olsa ve insanlar biraz örnek alsalar. Bu etkinlik sayesinde insanlar toplandı. Bu etkinlikteki en güzel şey, bir birlik ve beraberliğin olmasıdır. Bu etkinlikte birlik ve beraberliği yaşadık." şeklinde konuştu.

"Güzel bir atmosfer, manevi duygular içerisindeyiz"

Nisan ayı denince akla Hazreti Muhammed'in geldiğini belirten diğer katılımcılar ise şunları aktardılar: "Nisan ayı denince Peygamber Sevdalıları Platformu aklımıza geliyor. Müslümanlara Peygamber Efendimizi tekrardan hatırlattılar. Bu etkinlikle Hazreti Muhammed'e olan sevgimizi tüm ümmete duyurdular. Gerçekten güzel bir atmosfer. Manevi duygular içerisindeyiz. Program, manevi duyguları yüksek olan bir programdı. Bu etkinlikte insanlar bir araya geldi ve Peygamber Efendimizi hatırladı. Onun hayatını kendi hayatlarına tatbik etmeleri çok mutlu ve gurur verici bir duygu." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55