,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Şanlıurfa’da Yapı Fuarı Başladı

Şanlıurfa’da Yapı Fuarı Başladı
Güneydoğu'nun kalbi, kentsel dönüşüm ve yeni kent yapılanmasının önemli merkezlerinden Şanlıurfa, yapı ve inşaat sektörüne kucak açıyor.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) öncülüğünde gerçekleşen fuar bu yıl 5. kez düzenleniyor. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade’nin açılışını gerçekleştirdiği fuarda 120 firma yer alıyor.

Garaj sistemlerinden, mutfak sistemlerine; izolasyondan, nalburiye sektörüne kadar geniş katılımcı profiliyle düzenlenen fuarı 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın, 6. bölgede yer alması sebebiyle, bölgesel teşviklerin hemen hepsinden yararlanan ve dış ticaret hacmi 200 milyon dolara ulaşan Şanlıurfa’da düzenlenmesi büyük önem taşıyor.

Fuar açılış konuşmasında terör saldırılarıyla, ekonomik ve diplomatik oyunlara dikkat çeken TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Terör olayları ve darbe girişimi ile 13 yıllık kazanımlar silinmeye, ekonomik spekülasyonlarla yabancı yatırımcılar ülkemizden uzak tutulmaya çalışıldı. Ancak biz daha fazla çalışıp, yatırımcılara dirençli ekonomimizi ve güvenli yatırım ortamımızı daha çok anlatmalıyız. Çünkü uzun zamandır mücadele ettiğimiz terör; kargaşadan, gözyaşından, sosyal refah düzeyinin düşüklüğünden güç alıyor ve yatırımların da önünü kesmeye çalışıyor” dedi.

Şanlıurfa Türkiye’nin Geleceğidir

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir güce ulaşmasının büyük önem arz ettiğini belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün problemlerin ortadan kaldırılmasında yatırımcılarımıza büyük görev düşüyor. Özellikle Şanlıurfa, Türkiye'nin geleceğidir. Başbakanımızın açıkladığı cazibe merkezi teşvik paketleriyle ve bugün yapılacak çalışmalarla 2023 yılı geldiğinde; başta Şanlıurfa olmak üzere bölge şehirlerimiz ekonomimizin lokomotifi kuruluşlara sahip olacaktır. 5. Şanlıurfa Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı’nın, Hz. İbrahim (AS)’ın diyarı Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesi de bu söylediklerimin realiteye dökülmüş halidir. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak, Türkiye’nin her noktasında yatırımların ve istihdamın artması, gelir dağılımının dengelenmesi, ekonomimizin lokomotifi KOBİ’lerin desteklenmesi, faizsiz bankacılık sisteminin süratle hayata geçirilmesi için; durmadan çalışacağız.’’

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55