,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Şanlıurfa'da Şehitler anıldı

Şanlıurfa'da Şehitler anıldı
Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi'nin düzenlediği, şehit olan Müslümanları anmak amacıyla düzenlenen programda şehitlik kavramının İslam’a ve Müslümanlara ait bir kavram olduğuna dikkat çekildi.

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından Şubat ayında şehit olanları anmak amacıyla bir program düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, Şubat ayından şehit olan Müslümanları anmak amacıyla düzenlenen programda şehitlik kavramının İslam’a ve Müslümanlara ait bir kavram olduğuna dikkat çekildi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen program, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Konferans salonunun girişinde bu ayda şehit olanların fotoğrafları sergilendi.

Araştırmacı-Yazar Nezir Tunç’un konuşmacı olarak katıldığı program, Remzi Kaya Hoca’nın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.

Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aytekin ile Bilal Dalkılıç’ın ilahiler seslendirdiği program, Ruveyda Kılıç isimli minik bir kızın, şehadet ile ilgili okuduğu şiirle devam etti.

Ardından Araştırmacı-Yazar Nezir Tunç, günün anlam ve önemiyle ilgili konuştu.

Müslümanların ellerinden alınan zaman dilimlerini, geri almaya başladığını belirten Tunç, Şubat ayı geldiğinde birçok yerde İslam adına canını feda etmiş insanların anılmasının bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ölüm denilen hakikatin ahirete giden bir köprü mesabesinde olduğunun altını çizen Tunç, kaçınılmaz ölümün, en hayırlısını Allah yolunda olması gerektiğini söyledi.

Şehitlik kavramının İslam’a ve Müslümanlara ait bir kavram olduğunu ifade eden Tunç, bu kavramın gerçek anlamından uzaklaştırıldığına değindi.

Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Peki, şehit nedir? Hani dünyada birilerinin dağıttığı bir unvan olarak görülüyor ya. Alnı secdeye değmeyenlere şehit deniliyor, Allah’ı, peygamberi, İslam’ı bilmeyenler şehit deniliyor. Ne yaptığı belli olmayanlara şehit deniliyor. Oysa şehit kavramı, inancımıza, İslam’a, Müslümanlara ait bir kavramdır. Allah’ın Resulü şehitliği şöyle izah ediyor: 'Kim Allah’ın kelimesi yücelsin diye cehde eder, çalışır, çabalar ve o yolda vurulursa şehit odur.' Bunun dışında kim falan kişi şehittir derse düşünmemiz lazım. Allah’ın Resulü onun için şehit dememişse biz ona şehit diyemeyiz."

Araştırmacı-Yazar Emin Özaslan’ın, dünyanın değişik bölgelerinde şehit olan dava adamlarının hayatlarını sinevizyon eşliğinde anlatmasının ardından Filistin direnişinin simgesi olan Şeyh Ahmet Yasin’in hayatını anlatan bir tiyatro gösterimi yapıldı. 

Program, Molla Mehmet Emin Baytar’ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

sanliurfada-sehitler.jpg

sanliurfada-sehitler-001.jpg

sanliurfada-sehitler-002.jpg

sanliurfada-sehitler-003.jpg

sanliurfada-sehitler-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55