,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'i anlama etkinliği düzenlendi

Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'i anlama etkinliği düzenlendi
Şanlıurfa’da her yıl Zilhicce ayında düzenlenen Hz İbrahim’i anma ve anlama etkinliği bu yılda “Ateşi Gülistana Çeviren Ceddul Enbiya Hz. İbrahim'i Anma ve Anlama Etkinliği” halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen programda yapılan konuşmalar, seslendirilen ilahiler ve sinevizyon gösterimi sırasında  duygulu anlar yaşandığı görüldü.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan Hz. İbrahim’i anma ve anlama etkinliğinde konuşan Mehmet Göktaş Hoca, İbrahimi yaşantıya sahip olanların kurtuluşa ereceğini vurguladı.

“Allah bize Hz. İbrahim’in çizgisini örnek gösteriyor”

Hz. İbrahim’in duruşunun insanlık için büyük bir örnek olduğunu söyleyen Göktaş, “En çok muhtaç olduğumuz şey İbrahim aleyhiselamın durduğu çizgidir. Allah bize o çizgiyi örnek gösteriyor. İbrahim’in durduğu gibi durun. Dikkat edin! İbrahim’in durduğu gibi durun diyor. İbrahim’in yanmadığı gibi yanmayın demiyor! Niye; o onun elinde biz karışamayız. Bize düşen onun durduğu yerde durmaktır.” dedi.

Hz. İbrahim ile beraber aynı fotoğrafta bulunmanın sözle mümkün olamayacağını ifade eden Göktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsanlar diyorlar ki; İbrahim’e en yakın biziz; müşrikte öyle diyor, Yahudi’de öyle diyor, Hristiyan’da öyle diyor ya… Çünkü İbrahim’e yakın olacak olanlar kurtulacak gerçekten. Çünkü İbrahim’e yakın olursa ve bunu ispat ederse Allah’ın izni ile bu değer buluyor. Onun için bu yarışa girmişler. Allah-u Teâlâ bu yarışı kabul ediyor. Ama seçim yapıyor. Mekke’nin müşrikleri diyorlar ki; ‘Biz İbrahim’in komşularıyız, biz İbrahim’in ehliyiz, onun hemşerileriyiz ve onun yaptığı Kâbe’nin mensuplarıyız diyor. Oraya gelen hacıları evlerimize misafir ediyoruz.’ Uğraştıklarına bakın, aslında doğrudur. Yani, ‘İbrahim’de kimmiş biz bıraktık’ demiyor hiç kimse, ne müşrikler öyle diyor ne Yahudiler öyle diyor ne de Hristiyanlar. Hepsi biz de İbrahim’deniz diyor. Ama Allah-u Teâlâ bu yarışın değerlendirmesini yapıyor. Kimdir biliyor musunuz diyor, kimdir İbrahim’e en yakın olan. İbrahimi çizgide yaşayanlardır. İbrahim’in yanına gelip de ben sendenim, ey insanlar şahit olun ben de İbrahim ile beraberim demek kolay değildir. Çünkü o yıllarda Hz. İbrahim ‘kırmızı bültenle’ aranıyordu. Bugün görüyorsunuz birileri aranıyorsa ötekiler fellik fellik kaçıyor yanından. ‘Ben bundan değilim’ diye insanlar yarıştalar. Bu aranıyorsa eğer herkes ondan kaçışıyor.  O dönemde aranan İbrahim’in yanına gelip de ‘ben de yanındayım’ diyen İbrahim’in dostlarıdır.” dedi.

“Tevhidi bir gençlik yetiştirmenin yoluna bakalım”

Bina yerine imanlı gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Göktaş, son olarak şöyle konuştu: “Hz. Peygamber Aleyhisselam Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı iş, taş üstüne taş koymaktır. Bunu unutmayalım. İnsan yetiştirmeye önem verelim. Binalara güvenmeyelim. İmanlı insan, İbrahimi bir gençlik, tevhidi bir gençlik yetiştirmenin yoluna bakalım. İşte Peygamberlerin yolu budur.”

Sık sık tekbirlerin getirildiği etkinlikte, FETÖ yargı mensupları tarafından cezaevine konulan mahkûmların sesini duyurmak adına “Zindanları gülistana çeviren Yusufilere selam olsun, Yusufilere Özgürlük” dövizlerinin açıldığını söyledi.

Etkinlik, Hamza Küçükbayrak Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Casuk, Mehmet Demir, Ramazan Şefkatlı -İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55