,
  • BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Şanlıurfa’da gençliğin sorunları konuşuldu

Şanlıurfa’da gençliğin sorunları konuşuldu
Şanlıurfa'da, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu'nun düzenlediği ve çevre illerinden gelen 130 genç sivil toplum kuruluşuna yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

​Şanlıurfa’da, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun düzenlediği programda gençliğin sorunları, talepleri ve önerileri konuşuldu.

Şanlıurfa'da, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu'nun düzenlediği ve çevre illerinden gelen 130 genç sivil toplum kuruluşuna yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bilal Erdoğan'ın katıldığı toplantıda gençliğin sorunları, talepleri ve çözüm önerileri ele alındı.

Soru cevap şeklinde geçen toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Türkiye Gençlik STK’ları platformu olarak Anadolu’da gençlik üzerine çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarını yerine giderek dinleyelim dedik. Burada 10 farklı ilden 130'un üzerinden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikteyiz. Derdimiz hakikaten gençleri dinleyerek buradaki gündemi yakından anlamaya çalışmak ve böyle bir atmosfer karşılık bulursa bunları hem bu bölgede hem de Anadolu’nun farklı illerinde devam ettirmektir. Çünkü konuşmaya ve birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Programda söz alan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, “Türkiye’nin genelinde ve bölgemizde en fazla ihtiyacını hissettiğimiz, memleketimizin istiklali ve istikbali bağlamında önümüzde engel olarak duran münferit ve parça parça olan gençliğimizi bir araya getirmek lazım.” diye konuştu. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “STK’lar bizim sosyal ve siyasal hayatımızda çok önemli yeri olan kuruluşlardır. İl Başkanlığım döneminde birçok konuyu STK’larla istişare ederek yürüttüm. Devletin en üst kademesindeki yöneticiler geldiği zaman STK’larımızla düzenli toplantılar yaptık. Yine Belediye Başkanlığı seçimlerinde de STK'larımızla bir araya gelerek her konuda istişarede bulunduk. Milli Talebeler Birliğinde Yönetim Kurulu Üyeliği ile STK üyesi olmam 18 yaşında başladı. Bir STK’ya üye olmak demek bir kimsenin hedefinin olması ve bulunduğu topluma, çevre ile ülkeye bir şeyler katmak için bir gayesinin olması demektir. Bu nedenle bir STK’ya üye olmayı çok önemsiyorum. Burada çevre illerden gelen 130’a yakın STK’mız var. Ne kadar ülkemize, milletimize bir şeyler katmak istersek yaptığımız çalışmaların karşılığını kat be kat alıyoruz. Birçok şeyin ilk alıştırması STK’larda başlıyor. STK’lar toplumsal yaşama heyecanını sorunları ortak bir şekilde çözme ve bir ekip işini öğretiyor. Bu bakımdan bu toplantı çok önemli hele de böyle bir bölge toplantısında birçok STK’nında bir araya gelerek kaynaşması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu toplantıya katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum, bu Organizasyonda emeği geçen TGSP Başkanı Ömer Faruk Terzi’ye teşekkürlerimi iletiyorum”

Buluşma gençlerin fikirlerini ve düşüncelerini sunması ile devam etti.

Programa; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi ve illerden gelen 130’u aşkın STK temsilcileri katıldı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55