,
  • BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Şanlıurfa’da bahar havası

Şanlıurfa’da bahar havası
Türkiye genelinde kar yağışı, tipi ve soğuk hava etkili olurken Şanlıurfa’da bahar havası yaşanıyor.

Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da baharı andıran günler yaşanıyor.

Türkiye'nin orta kesimlerinde kar yağışı kuvvetli olurken, Doğu'da da şiddetli don ve buzlanmalar sürüyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kimi yerlerde sağanak yağış etkili olurken Şanlıurfa’da da adeta bahar havası yaşanıyor.

İnanç turizminin önemli şehirlerinden Şanlıurfa’da hava sıcaklığı 21 dereceyi bulurken, hissedilen sıcaklığın 30 dereceyi bulduğu belirtiliyor.

Bahardan kalma günleri fırsat bilen kimi vatandaşlar güneşin tadını çıkarmak için Balıklıgöl Platosunda gezerken, kimi vatandaşlar da ailece park ve bahçelerde oturarak piknik havasında zaman geçiriyor. 

Balıklıgöl Platosu yönetimi tarafından platonun çeşitli yerlerine asılan hoparlörden verilen hafif tondaki ilahilerden derlenen enstrümantal musikisi ise manevi bir havanın oluşmasına katkı sağlıyor.

Özellikle yerli turistlerin uğrak yeri olan Balıklıgöl’de, başta Halilurrahman Gölü olmak üzere Hz. İbrahim’in doğup büyüdüğü mağara, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin ilk kabri ve bazı âlimlerin naaşlarının bulunduğu kabirler ziyaretçi akınına uğruyor.

Güneşli havanın güzel olduğunu belirten kimi vatandaşlar, bununla beraber kış aylarının yağışsız geçmesinden ötürü de kuraklık yaşanabileceğini söylediler.

Bahardan kalma günler yaşadıklarını söyleyen 60 yaşındaki Cemil Diken, “Şanlıurfa’da bahardan kalma günler yaşıyoruz. Kuraklık hâkim. Çok sıcak olmasıyla ekinlerin durumu iyi değil. Yağmur yağarsa iyi olur. Namazımızı kıldıktan sonra çimlerin üstünde oturuyoruz.” dedi.

Yağışların olmamasından dolayı ekinlerin kuruduğunu söyleyen 65 yaşındaki Mehmet Parmaksız ise, “Böyle sıcak bir havanın Şanlıurfa’ya faydası yok. Kuraklık gibi bir süreç yaşanıyor. Yağış olmadığında ekinler kuruyacak. Geçen sene de kuralık vardı. Fıstıklarımız su istiyor. Bunların verimi ancak yağmur ve su ile olabilir.” diye konuştu.

Havanın güzelliği insanda Cennet havası oluşturduğunu söyleyen 60 yaşındaki Veysi Eriş de “Şanlıurfa bir nimet gibidir. Havanın bu güzelliğiyle insanda cennet havası oluşturuyor. Şanlıurfa’yı çok seviyorum. Rabbim herkese selamet versin. Fakat bu sene yağışlar yeterli değildir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55