,
  • BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Şanlıurfa'da 39 noktada Siyer Sınavı kaydı yapılıyor

Şanlıurfa'da 39 noktada Siyer Sınavı kaydı yapılıyor
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde 18 Şubat'a yapılacak olan Siyer Sınavı'nın başvuruları devam ediyor.

​Siyer Sınavı hakkında bilgilendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, il genelinde 39 noktada kayıtların devam ettiğini belirtti.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek olan Siyer Sınavı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü Göven, bu sınavın kaybedeninin olmadığını belirterek, herkesin sınava katılması gerektiğini belirtti.

5 umre ve çeşitli hediyelerin verileceği Siyer Sınavı'nın 4 kategoride düzenleneceğini belirten Göven, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, Türkiye geneli düzenlemiş olduğumuz, Siyer Sınavı'nın sezonuna girdik. Allah nasip ederse bu yıl 7’ncisi düzenlenecek. 5 umre ve 2 bin ödül var. Ödüller Hz. Muhammed’in hayatının okunması için birer teşviktir. Sınavımız, yine geçen sene olduğu gibi 4 kategoriden gerçekleşecek. Düzenleyeceğimiz bu sınava herkes girebilecek. Biz sınava bütün kardeşlerimizin girmesini tavsiye ediyoruz. Sınava girecek kardeşlerimizin, başta kazanacağını belirtelim çünkü bu sınava girenin kaybedeni yoktur." dedi.

Sınava girecek herkesin Hz Muhammed'in hayatını bir kere okuma fırsatı bulacağını söyleyen Göven, "Sınava giren Peygamber Efendimizin hayatının bir kere okumuş olacak. Siyer Sınavı'nda ki asıl amaçta budur. Hedefimiz insanlara Peygamber Efendimizin hayatını okutmak ve örnek aldırmaktır. Bununla birlikte Kur’an-ı Kerim'i yaşatmak. Çünkü Hz. Aişe Peygamber Efendimiz hakkında şöyle demişti: ‘O yürüyen Kur’an’dı’ Hz. Muhammed mademki yürüyen bir Kur'an'sa onun hayatını örnek almamız lazım. Onun hayatını örnek alalım ki toplumumuz kurtuluşa ersin. Eğer toplum Peygamber Efendimizin hayatını örnek alırsa, kurtuluşa erecek ve toplumda huzur, barış, adalet olacaktır." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa merkez olmak üzere toplamda 39 noktada kayıt yaptıklarını ifade eden Göven, "Siyer Sınavı kayıt noktasında Şanlıurfa’da ilçeleri ile beraber 30 noktada kayıt yerimiz var. Urfa merkezde 9 noktada kayıt yerlerimiz var. Kayıt olmak isteyen kardeşlerimiz, internetten ön kayıtlarını yaptıktan sonra kayıtlarının asilleşmesi için de kayıt merkezlerine uğramaları gerekiyor. Bu konuda tüm kardeşlerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bütün kardeşlerimizin, Peygamber Efendimizin hayatını okumaların için sınava katılmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55