,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Şanlıurfa STK'lardan ortak mesaj: Filistin halkı yalnız değildir

Şanlıurfa STK'lardan ortak mesaj: Filistin halkı yalnız değildir
​​İşgalci siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Derneği, siyonistlerin ve onlara destek veren ülkelerin ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

İşgalci terör çetesinin saldırılarına tepki gösteren gösteren Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yarım Derneği, hükümete çağrıda bulundu.

Yapılan basın açıklamasında, Filistinli Müslümanlara sahip çıkmak adına siyonist işgal rejimine anladığı dilden cevap verilmesi ve normalleşme sürecini gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Kuruluş adına açıklamayı Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış okudu.

Terör rejiminin uluslararası hukuk ve insani değerleri hiçe saydığının ifade eden Özyaramış, "Son günlerde işgalci israil güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları sonucu onlarca insan ölmüş ve yüzlercesi yaralanmıştır. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bu saldırılar alenen terördür. Uluslararası hukuk ve insani değerleri hiçe sayan terör rejimi İsrail, masum Filistin halkına her geçen gün zulmünü daha da arttırmaktadır. Ortadoğu’da adeta habis bir ur haline gelmiş bu terör rejimine uluslararası toplumun haddini bildirmesinin zamanı gelip geçmektedir. Yıllar içinde Filistin’i aşama aşama işgal eden geride kalan bir avuç insanı da ağır ambargo ve yaptırımlarla adeta yok etmeye çalışan bu zihniyetin insanlıktan nasibinin olmadığı aşikârdır." dedi.

İşgalci siyonist rejiminin ve onlara destek veren ülkelerinin ürünlerine boykot yapma çağrısında bulunuldu.

Siyonistlerle yapılan normalleşme sürecinin gözden geçirilmesi gerektiği belirtilen Özyaramış, "Saldırıların olduğu bölgede yaşanan vahşetin dünyaya duyurulması konusunda medyaya, sosyal medyaya yönelik sansür ve baskıların arttığı görülmektedir. Özgür basına çağrımız yaşanan saldırıların tüm dünyaya objektif bir şekilde duyurulmasıdır. Her geçen gün artan saldırılar ve hak ihlalleri karşısında Birleşmiş Milletler, uluslararası hak örgütleri ve tüm dünya kamuoyuna çağrımız söz konusu vahşet ve zulme karşı gerekli tepkilerin konulmasıdır. Siyonist mantığın bölgede normalleşmeden anladığı baskı, zulüm ve katliamdır. Hükümete çağrımız, Filistinli Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak adına siyonist işgal rejimine anladığı dilden cevap vermesi, normalleşme sürecini gözden geçirmesidir. Halkımıza çağrımız ise israil ve ona destek olan tüm ülkelerin ürünlerini boykot etmesi haklı Filistin davasına her platformda sahip çıkmasıdır." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55