,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

"Sanki melekler yanımızda geziyor bunu hissediyoruz"

"Sanki melekler yanımızda geziyor bunu hissediyoruz"
"Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" temasıyla başlayan yaz Kur'an kursları Mardin'in Midyat Müftülüğü Hazreti Ümmü Seleme Kız Kur'an Kursu'na gelen kız çocukları, İslam şiarlarını ve Kur'an öğrenmenin mutluğunu yaşıyor.

Büyük bir katılım ve heyecanla başlayan yaz Kur'an kursları devam ediyor. Özellikle kız çocukları adeta gül gibi süsledikleri cami ve kuran kurslarına katılarak Kur'an okuyup öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

17 Haziran'da Türkiye genelinde "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" temasıyla başlayan yaz Kur'an kursları Mardin'in Midyat ilçesinde de tüm güzelliğiyle devam ediyor. Bağlar Mahallesi'ndeki Midyat Müftülüğü Hazreti Ümmü Seleme Kız Kur'an Kursu'na gelen kız çocukları, İslam şiarlarını ve Kur'an öğrenmenin mutluğunu yaşıyor.

Yüze yakın öğrencinin kayıtlı olduğu kursta, Kur'an ve dini bilgiler dışında deneyimli medrese hocalarının anlatımıyla pratik Arapça, siyer ve fıkıh konuları öğretiliyor. Ayrıca ilahi tarzında Esma'ül Hüsna, İslam ve imanın şartları, kısa sureler, cami ve Kur'an sevgisi, Efendimizin üzerine söylenen ilahilerin, kız çocukları tarafından koro halinde söylenmesi ayrı bir manevi atmosfer ve güzellik ortaya koyuyor.

"Sanki melekler yanımızda geziyor bunu hissediyoruz"

Kur'an öğrenmenin kendilerinde büyük bir heyecan ve mutluluğa vesile olduğunu dile getiren kız çocukları, Kur'an okurken meleklerin kendilerine eşlik ettiklerini hissetliklerini ifade ettiler.

Kur'an kursuna katılan kız çocukları duygularını, heyecanlarını, sevinç ve mutluluklarını şöyle paylaştılar:

Menese Ağırman, "Buraya gelen çok eğleniyor. Burası çok güzel bir yer. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. Burada hem Kur'an okuyoruz hem de eğlenip ilahi söylüyoruz. Dualar öğretiyorlar. Kur'an'a geçtiğimizde değişik bir hal oluyor bizde. Sanki melekler şimdi yanımızda geziyor bunu hissediyoruz. Kur'an'da geçen Peygamberlerin isimlerini öğrendik. Esma'ül Hüsna'yı öğrendik. Kısa sureler ve dualar öğrendik. Çok güzel bir duygu. Çok tavsiye ederiz." dedi.

Nurten Arslan ise, "Buraya arkadaşlarımla Kur'an öğrenmek için geliyorum. Duaları ve namaz kılmayı öğrendik. Çok güzel bir duygu, sanki içimde kelebekler uçuşuyor gibi. Kur'an ahlakı deyince aklıma hırsızlık yapmamak, birine zorbalık yapmamak, başkasına zarar vermemek ve kavga etmemek geliyor." ifadelerini kullandı.

Kurs öğrencilerinden Zekiye Duruş, "Kuran okumak için geldik. Kur'an okuduğumda sanki Allah ile konuşuyorum gibi hissediyorum. Kur'an okumaya geldiğimizde saygılı olmamız lazım. Küfürlü konuşmamalıyız." şeklinde konuştu.

Esranur Cebeci adlı kurs öğrencisi, "Kur'ân öğrenmek için geldik buraya. Kur'an'da Allah'ın (Celle Celalühü) yapmamızı istediği ve yasakladıklarını öğreniyoruz. Kur'an'dan örnek almalıyız. Bilmediğimiz şeyleri ondan öğrenebiliriz. Hocalarımız bize her şeyi öğretiyor. Kur'an'ı öğrendiğimizde içimizde böyle coşku oluşuyor. İçimizden birçok iyilik yapmak geliyor. Peygamberimizin hayatından ve şahsiyetinden örnek alıyoruz. İlk başta namazı öğrendik. Ramazan'da oruç tutuyoruz. Bence arkadaşlarımız gayret etsinler. Kur'an okumaya devam etsinler. Kurs bittikten sonra da ablalarının yanında okusunlar." diyerek tavsiyede bulundu.

Melek Ravza Kesler ise, "Buraya gelirken kısa kol ve etek giymemeliyiz. Kur'an okurken başımızı kapatmalıyız. İnsanlara ve hayvanlara zarar vermemeliyiz." sözleriyle örnek bir kişilik sergilemenin profilini çizdi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55